Poolse bondscoach Probierz ziet maar één favoriet voor de eindzege op het EK

Reacties

In de poule van Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en Polen wordt die laatste ploeg misschien wel gezien als de underdog. Daar wil de Poolse bondscoach Michal Probierz echter niets van weten. Gevraagd naar de favorieten voor de eindzege van het EK buiten de door hemzelf genoemde eigen ploeg om, kwam hij tot een bijzonder antwoord.

Poolse bondscoach Probierz ziet maar één favoriet voor de eindzege op het EK
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Ik heb geen idee', reageerde de keuzeheer vervolgens op de vraag of hij naast Polen nog andere goede kanshebbers zag voor de eindzege op het toernooi in Duitsland. Na de gewonnen oefenwedstrijden tegen Oekraïne en Turkije is de stemming in Polen in elk geval behoorlijk verbeterd en op dat gevoel speelde Probierz met zijn antwoord in.

Volgens hem heeft Polen dus de beste kansen op de eindzege. Daarmee is hij een stuk positiever dan de meeste databureaus en voorspellers: Opta gaf de ploeg slechts 0,8% kans op de eindzege en bij een voorspelling van ChatGPT kwam Polen niet eens door de groepsfase. Gezien de vele blessures voorin wordt het overleven van de poule met Frankrijk, Nederland en Oostenrijk een serieuze opgave voor de eerstvolgende tegenstander van het Nederlands elftal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Polen
Meer over Polen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.