Fulham rekent tegen West Brom af met negatieve reeks

Het Fulham van manager Martin Jol heeft op bezoek bij West Bromwich Albion de eerste Premier League-wedstrijd van 2013 gewonnen: 1-2. De Londenaren maken daarmee een einde aan een slechte serie, die slechts vijf punten opleverde in de laatste negen speelronden.

Fulham sprong in de eerste helft uiterst efficiënt om met de mogelijkheden. Terwijl de WBA-verdedigers Gareth McAuley en Gabriel Tamas al gevaarlijk waren geweest met het hoofd, opende Dimitar Berbatov (rechts op de foto) zes minuten voor rust de score uit een voorzet van Ashkan Dejagah en maakte zo zijn zevende competitiegoal van het seizoen.

Na rust stelde West Bromwich al gauw orde op zaken. Voormalig FC Utrecht-aanvaller Marc-Antoine Fortuné stuurde rechtsback Billy Jones diep, die Liam Ridgewell uitkapte en de volledig vrijstaande Romelu Lukaku vond. De Chelsea-huurling tikte eenvoudig binnen en was twee minuten later met een schot op de paal zelfs dicht bij de 2-1.

Negen minuten na de gelijkmaker kantelde het duel echter opnieuw in het nadeel van de thuisclub. Doelman Ben Foster kwam onnodig uit zijn doel toen Bryan Ruiz Alexander Kacaniklic bediende. De Zweedse vleugelspeler kapte twee verdedigers uit en passeerde de ver voor zijn doel staande Foster.

De defensie van Fulham kwam in het laatste halfuur nog hevig onder druk te staan, maar The Cottagers hielden stand en boekten zo hun eerste overwinning na vier Premier League-duels zonder zege. Op de ranglijst levert dat voorlopig een twaalfde plaats op met 24 punten uit 21 wedstrijden. West Brom staat zevende met 33 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.