Fraser wil weg door de voordeur: 'Vierde eindigen met Vitesse'

Reacties

Met nog zes wedstrijden te spelen heeft Vitesse nog volop uitzicht op de vierde plaats in de Eredivisie. Trainer Henk Fraser wil afscheid nemen door de voordeur.

Fraser wil weg door de voordeur: 'Vierde eindigen met Vitesse'

De Arnhemmers treffen achtereenvolgens Roda JC, NAC Breda, Sparta Rotterdam, AZ, FC Twente en Willem II. Met zes punten minder dan nummer vier Feyenoord is er nog van alles mogelijk, beseft ook Fraser. De trainer laat geen kans onbenut om zijn spelers daarmee te confronteren.

'Ik ben bang dat dit seizoen heeft aangetoond dat ik het wekelijks moet benadrukken. Ik moet ook kritisch naar mezelf kijken. Het enige wat ik er niet uit heb kunnen krijgen, is dat wisselvallige. Superfrustrerend. Dat is nu eenmaal de realiteit', vertelt hij in gesprek met VI.

'We hebben nu zes wedstrijden die we op papier - en dat bedoel ik niet zo beledigend als het klinkt, op papier voor niet-voetbalkenners - moeten winnen. Toch zijn dit clubs die veel punten bij elkaar proberen te sprokkelen en het spel aan ons zullen laten. Wij zijn in de omschakeling best kwetsbaar gebleken. Zo makkelijk zal het niet gaan, maar aan onze stand zijn we verplicht wedstrijden te winnen.'

'In theorie, zeker in de wetenschap dat AZ drie dagen later ook nog de bekerfinale speelt, moet het wel mogelijk zijn. Vierde of vijfde, dat weet ik niet. Wij moeten ons op onszelf focussen. Eerst maar eens die zes wedstrijden eindigen zoals we dat willen.'

Sparta
Afgelopen week werd bekend dat Fraser zelf deze zomer de overstap maakt naar Sparta Rotterdam. Uitgerekend Vitesse lijkt een belangrijke rol te gaan spelen in de degradatiestrijd. Suggesties dat hij Sparta wel even zou gaan helpen, lacht hij weg.

'Als je zelf hebt gesport, dan komt die gedachte niet bij je op. Ik ben een topsporter. Natuurlijk hoop ik volgend jaar met Sparta in de Eredivisie te spelen. Maar feit is dat ik nu bij Vitesse ben, ik had allerlei keuzes kunnen maken in de winterstop om hier eerder weg te gaan. Die heb ik bewust niet gemaakt. Omdat ik het hier goed wil afsluiten. Ik heb aan Vitesse een goede club gehad. Bovendien is het mijn eer te na. Ik wil vierde of vijfde eindigen. Ik wil hier weg door de voordeur.' De trainer wil niet zeggen welke clubs deze winter geïnteresseerd waren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.