Sparta verrast met Fraser als nieuwe trainer

Reacties

Henk Fraser is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van Sparta Rotterdam. De huidig oefenmeester van Vitesse keert hiermee terug naar de plek waar zijn profloopbaan als speler begon.

Sparta verrast met Fraser als nieuwe trainer

Als eerste assistent zal Aleksandar Rankovic worden aangesteld. Technisch manager Henk van Stee is erg tevreden met het aantrekken van het duo. 'We hebben uiteraard een profielschets gemaakt. Daar zijn een aantal kandidaten uitgekomen en de keuze is gevallen op Fraser. Hij heeft de ervaring, heel goed gepresteerd bij andere clubs en ook een verleden bij Sparta. Henk en Aleksandar hebben een contract getekend voor twee seizoenen, ongeacht niveau, maar wij gaan uit van Eredivisie.' De Rotterdammers staan momenteel zestiende in de Eredivisie onder leiding van trainer Dick Advocaat, die in de zomer Sparta weer zal verlaten.

Vanaf juli begint Fraser zijn avontuur op Het Kasteel. 'Ik ben Sparta altijd blijven volgen en het is een unieke club', laat de 51-jarige coach weten op het digitale thuis van de club. 'Ik kijk er naar uit om na het huidige seizoen bij Sparta aan de slag te gaan. Natuurlijk ligt mijn focus er volledig op om het seizoen bij Vitesse goed af te sluiten', aldus de kersverse trainer.

Eerder werd al bekend dat de wegen van Vitesse en Fraser aan het einde van het huidige seizoen zouden scheiden. Onder leiding van de oefenmeester haalde Vitesse zijn grootste triomf in zijn bestaan: het winnen van de KNVB-beker. Vorig seizoen eindigden de Arnhemmers tevens knap als vijfde in de competitie. Dit seizoen staat hij zesde met de club.

VI's Chris Tempelman over de aanstelling van de oefenmeester.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.