Frankrijk ontsnapt en volgt Oostenrijk naar kwartfinale EK

Reacties

In Groep C van het EK Vrouwen hebben Oostenrijk en Frankrijk zich gekwalificeerd voor de kwartfinale. Oostenrijk deed dat op het gemakje, maar topland Frankrijk had een comeback uit geslagen positie nodig.

Frankrijk ontsnapt en volgt Oostenrijk naar kwartfinale EK

IJsland - Oostenrijk 0-3
Het vooraf nog puntloze IJsland was al uitgeschakeld, terwijl Oostenrijk aan een punt voldoende zou hebben voor een plek in de kwartfinale. Het werden drie punten, nog voor rust was het duel al beslist. Sarah Zadrazil zorgde tien minuten voor de pauze voor de openingsgoal, Nina Burger bepaalde de stand halverwege op 0-2. Daar kwam na de pauze nog een treffer van Stefanie Enzinger bij.

Zwitserland - Frankrijk 1-1
In het andere duel in Groep C streden Zwitserland (drie punten) en Frankrijk (vier punten) door de Oostenrijkse zege in een rechtstreeks duel om het tweede ticket voor de kwartfinale. De Zwitsers zaten daarbij al vroeg op rozen: na een rode kaart voor de Franse verdediger Eve Perisset zorgde Ana Maria Crnogorcevic voor de 1-0. Met een speler minder was het een kwartier voor tijd alsnog Frankrijk dat op gelijke hoogte kwam: Camille Abily zorgde met haar 1-1 voor een ontsnapping.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.