Italië geeft Oranje Leeuwinnen goede voorbeeld met winst op Zweden

Nederland treft zaterdag Zweden in de kwartfinale van het EK Vrouwen. Titelverdediger Duitsland pakte de groepswinst na een overwinning van Italië op de volgende opponent van de Oranje Leeuwinnen.

Zweden - Italië 2-3
Voorafgaand aan de laatste speelronde in Groep B bezette Zweden de eerste plaats, terwijl Italië puntloos hekkensluiter was. Zweden leek dus op weg naar de poulewinst, maar Italië zorgde voor een daverende verrassing. Voor rust was Daniela Sabatino met twee doelpunten - waarvan één heel fraaie volley - de smaakmaker bij de Azzurre, maar Lotta Schelin beperkte de schade door een strafschop te benutten.

Kort na rust tekende Stina Blackstenius voor de 2-2 op De Vijverberg en leek Zweden de valse start weer helemaal goed te kunnen maken. Vijf minuten voor tijd viel het doelpunt echter aan de andere kant. Cristiana Girelli maakte 2-3 en veroordeelde Zweden daarmee tot de tweede plaats en dus een duel met Nederland in de kwartfinale.

Rusland - Duitsland 0-2
De afgelopen zes EK's werden allemaal gewonnen door Duitsland en dus zou Nederland de ploeg van bondscoach Steffi Jones graag ontlopen in de kwartfinale. En dat lukte, want na een eenvoudige overwinning op Rusland eindigde Die Nationalelf op de eerste plaats in Groep B. Beide treffers in Stadion Galgenwaard werden gemaakt vanaf elf meter. In de tiende minuut benutte Babett Peter een strafschop, elf minuten na rust volgde Dzenifer Marozsan haar voorbeeld.

Het duel tussen Nederland en Zweden wordt zaterdag vanaf 18.00 uur gespeeld in De Vijverberg, de aftrap van Denemarken-Duitsland vindt om 20.45 uur plaats in Het Kasteel.