Frankrijk heeft EK-ticket zo goed als binnen na zege op Ierland

Reacties

Frankrijk heeft donderdagavond opnieuw een grote stap richting het EK van volgend jaar in Duitsland gezet. Ierland werd eenvoudig verslagen, maar zorgen waren er wel op blessuregebied.

Frankrijk heeft EK-ticket zo goed als binnen na zege op Ierland
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
2 - 0
Ierland
Ierland

Ierland kreeg dinsdag een flinke tegenvaller te verwerken, aangezien Evan Ferguson vanwege een knieblessure de duels met Frankrijk en Nederland aan zich voorbij moest laten gaan. Het is niet gezegd dat Ierland mét het supertalent van Brighton & Hove Albion wél had gewonnen op Parc des Princes, maar het was een enorme aderlating voor bondscoach Stephen Kenny.

Bij de Fransen begon Olivier Giroud als spits, maar ook hij viel geblesseerd uit. In de 26ste minuut kwam Marcus Thuram binnen de lijnen als zijn vervanger. De thuisploeg leidde op dat moment al met 1-0 door een treffer van Aurélien Tchouaméni, die van zo'n twintig meter fraai raak schoot. Aanvoerder Kylian Mbappé scoorde ook nog voor rust, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Drie minuten na rust besliste Thuram de wedstrijd met zijn eerste doelpunt namens Les Bleus. De aanvaller van Internazionale schoot uit de draai raak nadat de bal via Mbappé bij hem terecht was gekomen. Niet veel later kreeg Ierland de kans om terug in de wedstrijd te komen, maar doelman Mike Maignan voorkwam de aansluitingstreffer van Chiedozie Ogbene.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de zege heeft Frankrijk nu vijftien punten uit vijf duels, waarmee de ploeg van bondscoach Didier Deschamps eigenlijk al zo goed als zeker is van deelname aan het EK volgend jaar in Duitsland. Nummer twee Nederland heeft liefst negen punten achterstand, maar speelde dan ook twee wedstrijden minder. Ierland heeft na vier duels drie punten en bezet de vierde plaats.

Zondag krijgen de Ieren in Dublin bezoek van Oranje (aftrap 20.45 uur), terwijl Frankrijk dinsdag pas weer in actie komt. Dan is Duitsland in Dortmund de tegenstander tijdens een vriendschappelijke interland.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer Ierland
Meer over Ierland
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.