Loting Nations League levert onvervalste Groep des Doods op

De loting voor de Nations League heeft donderdagavond een onvervalste Poule des Doods opgeleverd in Divisie A. In Groep 2 werd Italië als groepshoofd gekoppeld aan België en Frankrijk.

Loting Nations League levert onvervalste Groep des Doods op
© Pro Shots

De kans dat een van die toplanden degradeert naar Divisie B, is zeker aanwezig. Aan het eind van de rit wacht de nummer drie een play-off om promotie en degradatie tegen een nummer twee uit Divisie B, zoals is bepaald in de nieuwe opzet van de Nations League. De nummer vier degradeert zoals altijd rechtstreeks. Op voorhand lijkt Israël in een groep met drie Europese grootmachten voorbestemd om meteen weer een divisie te zakken.

Waar Nederland in Groep 3 met Duitsland een rivaal treft, geldt dat in Divisie B ook voor het gedegradeerde Engeland. De verliezend EK-finalist is gekoppeld aan Ierland. Finland en Griekenland zijn de andere twee tegenstanders voor de ploeg van bondscoach Gareth Southgate. Om te promoveren hoeft Engeland niet eens als eerste te eindigen, de nummer twee speelt een play-off tegen een nummer drie uit Divisie A.

De Nations League-opzet heeft enkele subtiele wijzigingen ondergaan. De eindronde met vier teams is gehandhaafd, maar er is een kwartfinale toegevoegd aan het toernooi. De toptwee van elke groep in Divisie A dringt door tot deze fase. De eerste groepswedstrijden van de komende Nations League zijn kort na het EK, tussen 5 en 7 september. In november eindigt de poulefase. De eindronde is tussen 4 en 8 juni 2025.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League