Oranje treft Duitsland in Nations League, ontloopt andere toplanden

Reacties

Het Nederlands elftal is voor de komende editie van de Nations League gekoppeld aan Hongarije, Duitsland en Bosnië-Herzegovina in Divisie A. Dat werd donderdagavond via oud-speler Juan Mata duidelijk uit de loting in Parijs.

Oranje treft Duitsland in Nations League, ontloopt andere toplanden
© Pro Shots

Het Nederlands elftal stond van deze tegenstanders het vaakst tegenover Duitsland. In totaal waren de Duitsers 54 keer de tegenstander, verdeeld over het huidige Duitsland (30 keer), West-Duitsland (15) en Oost-Duitsland (9). Hongarije was zeventien keer de tegenstander van Oranje, tegen Bosnië-Herzegovina werd slechts tweemaal gespeeld. Dat was in de Nations League 2020/21. Het Nederlands elftal zal voor het EK nog tegen Duitsland spelen. Op 26 maart oefenen de landen tegen elkaar richting het Europese eindtoernooi.

De Nations League-opzet heeft enkele subtiele wijzigingen ondergaan. De eindronde met vier teams is gehandhaafd, maar er is een kwartfinale toegevoegd aan het toernooi. De toptwee van elke groep dringt door tot deze fase. Nog steeds degraderen de nummers vier naar het tweede niveau. De nummers drie - en dat is een verandering - moeten promotie-/degradatieduels spelen met de nummers twee van het tweede niveau.

Nederland bereikte in de vorige editie van de Nations League de finaleronde door eerste te worden in een groep met België, Polen en Wales. Het minitoernooi in eigen land verliep daarna dramatisch: Oranje eindigde als vierde via nederlagen tegen Kroatië en Italië. De eerste groepswedstrijden van de komende Nations League zijn kort na het EK, tussen 5 en 7 september.

De volledige loting in Divisie A. Nederland had in plaats van Hongarije ook België of Portugal kunnen treffen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.