Nederland start Nations League thuis tegen Bosnië en Duitsland

Reacties

Het Nederlands elftal begint en eindigt het nieuwe seizoen in de Nations League tegen Bosnië-Herzegovina. In de tweede speelronde wacht de eerste confrontatie met Duitsland.

Nederland start Nations League thuis tegen Bosnië en Duitsland
© Pro Shots

Nederland werd donderdag bij de loting voor de Nations League ingedeeld in een groep met Duitsland, Bosnië en Hongarije. Bondscoach Ronald Koeman sprak daar na afloop zijn tevredenheid over uit. 'Het had slechter gekund', zei de trainer in een eerste reactie.

Vrijdag is er duidelijkheid gekomen over het speelschema. Nederland start op 7 september met een thuiswedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. Drie dagen later, op 10 september, wacht een thuiswedstrijd tegen Duitsland.

In de interlandperiode van oktober speelt Nederland uit tegen Hongarije (11 oktober) en uit tegen Duitsland (14 oktober), waarna de groepsfase in november wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Hongarije (16 november) en een uitwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina (19 november).

speelschema oranje in de nations league

Datum Wedstrijd
07-09 Nederland-Bosnië-Herzegovina
10-09 Nederland-Duitsland
11-10 Hongarije-Nederland
14-10 Duitsland-Nederland
16-11 Nederland-Hongarije
19-11 Bosnië-Herzegovina-Nederland

De Nations League-opzet heeft enkele subtiele wijzigingen ondergaan. De eindronde met vier teams is gehandhaafd, maar er is een kwartfinale toegevoegd aan het toernooi. De toptwee van elke groep dringt door tot deze fase.

Nog steeds degraderen de nummers vier naar het tweede niveau. De nummers drie - en dat is een verandering - moeten promotie-/degradatieduels spelen met de nummers twee van het tweede niveau.

Nederland bereikte in de vorige editie van de Nations League de finaleronde, door eerste te worden in een groep met België, Polen en Wales. Het minitoernooi in eigen land verliep daarna dramatisch: Oranje eindigde als vierde via nederlagen tegen Kroatië en Italië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.