Tedesco goudeerlijk na remise België: 'Blij toen scheidsrechter affloot'

Reacties

België kwam in de oefeninterland tegen Ierland op zaterdag niet verder dan 0-0. Zoals de uitslag al doet vermoeden, was het een weinig enerverend duel. Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels, wond er na afloop dan ook geen doekjes om.

Tedesco goudeerlijk na remise België: 'Blij toen scheidsrechter affloot'
© Pro Shots
Ierland
Ierland
0 - 0
België
België

'We speelden geen goede wedstrijd en ik was eerlijk gezegd blij toen de scheidsrechter affloot', zei hij na afloop van het duel tegen VTM. 'We kregen een trage wedstrijd voorgeschoteld, een beetje zoals tijdens de zomer in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het ene team valt aan, terwijl het andere terugzakt en nadien draait de situatie om. Zo krijg je wedstrijden zonder tempo.'

Doelman Matz Sels zorgde voor een van de hoogtepunten van de wedstrijd. Door de afwezigheid van Thibaut Courtois, die al langer overhoop ligt met Tedesco, en Koen Casteels stond Sels onder de lat bij de Belgen. In de 28ste minuut pakte de doelman een strafschop van Ierland-spits Evan Ferguson. 'Twee weken geleden speelden we tegen Brighton', zei Sels tegen Sporza.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik had toen die beelden bekeken en heb dat onthouden', aldus de keeper van Nottingham Forest nog. 'Ik probeerde hem op het verkeerde been te zetten door een beetje in de hoek te staan waar ik dacht dat hij zou schieten.' Met zijn sterke optreden doet Sels een gooi naar de positie van eerste doelman op het EK komende zomer. 'Ik probeer in elke wedstrijd te tonen dat de coach op me kan rekenen. Ik kan niet meer doen dan dat. We zien wel op het EK.'

Waar Sels zorgde voor een lichtpuntje, zagen de Belgische media vooral veel minpunten. 'Dit kunnen we gerust de slechtste interland onder Domenico Tedesco noemen', analyseerde het Nieuwsblad. Dinsdagavond krijgt België de kans om beter voor de dag te komen. Dan spelen de Rode Duivels tegen Engeland op Wembley.

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer M. Sels
Meer over M. Sels
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.