Derde keeper België laat zich zien richting het EK: basisplaats lonkt

Reacties

België heeft in de vriendschappelijke interland tegen Ierland maar weinig indruk gemaakt. De ploeg van Domenico Tedesco kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Alleen de normaliter derde keeper van de Belgen maakte zaterdagavond indruk.

Derde keeper België laat zich zien richting het EK: basisplaats lonkt
© Pro Shots
Ierland
Ierland
0 - 0
België
België

Als alle keepers van België fit zouden zijn, dan zou Matz Sels nog niet eens een zekerheidje zijn voor de EK-selectie. Normaliter was Thibaut Courtois – die overhoop ligt met bondscoach Tedesco – de onbetwiste eerste keuze onder de lat, met Simon Mignolet als stand-in en Koen Casteels als derde keuze. Maar die laatste heeft behoorlijk wat fysiek malheur en Mignolet heeft inmiddels bedankt als international, waardoor Sels zijn zevende interland keepte tegen Ierland.

Het was niet de enige noodgedwongen wijziging die de coach moest doorvoeren, want ook Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku ontbraken. Arthur Vermeeren en Aster Vranckx stonden zodoende op het middenveld met Youri Tielemans en Loïs Openda startte in de spits. PSV’s Johan Bakayoko hield onder anderen Manchester City-aanvaller Jérémy Doku op de bank.

Alle wisselingen kwamen België in Dublin niet ten goede, want in de eerste helft had de thuisploeg de betere kansen. Na een ongelukkige handsbal van Vermeeren had Evan Ferguson de kans om vanaf elf meter de thuisploeg op voorsprong te schieten, maar zijn zwak ingeschoten penalty werd gestopt door Sels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee was de derde keeper van België een van de weinigen die zich liet zien aan Tedesco, die na de pauze volop doorwisselde. Ook de onzichtbare Bakayoko werd naar de kant gehaald. Invaller Thomas Meunier was een klein kwartier voor tijd nog het dichtst bij het openingsdoelpunt, maar zijn poging werd gestopt door Liverpool-goalie Caoimhín Kelleher. Vlak daarna claimde Openda nog een strafschop, maar kreeg die anders dan eerder Ierland niet.

Behoorlijk wat werk aan de winkel dus voor Tedesco, die vlak voor tijd keeper Thomas Kaminski zijn debuut gunde en Sels naar de kant haalde. Maar achter de naam van Sels zal de keuzeheer een plusje hebben gezet ondanks de wissel, want Sels lijkt op dit moment de enige helemaal fitte en betrouwbare keeper van de Belgen, die ook nog eens goed kan opschieten met Tedesco. Al krijgt hij tijdens het EK behoorlijk veel te doen, als België dan hetzelfde niveau etaleert als tegen Ierland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

M. Sels


Geboortedatum:
26 februari 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Duffel
Nationaliteit
België
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Nottingham Forest
Nationaal team:
België
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.