Geblesseerde Courtois meldt zich alvast af voor EK

Reacties

Thibaut Courtois mist het aankomende EK met de Belgische nationale ploeg. De doelman van Real Madrid scheurde in augustus een kruisband in zijn linkerknie af en heeft zich nu alvast afgemeld voor het aankomende eindtoernooi. 'Ik schuif mijn eer aan de kant en zal in juni gewoon een extra supporter zijn', laat de sluitpost optekenen.

Geblesseerde Courtois meldt zich alvast af voor EK
© Pro Shots

De 31-jarige Courtois is normaal gesproken de onomstreden nummer één onder de lat bij de Rode Duivels en speelde tot dusver 102 interlands. Voor het EK hoeft bondscoach Domenico Tedesco, met wie Courtois het overigens nog aan de stok kreeg, echter niet op hem te rekenen.

'Door de blessure zal er sowieso geen EK zijn voor mij', zegt Courtois tegen Sporza. 'Ik moet eerst de volle honderd procent herstellen en dan plak je er beter geen datum op. Als ik geluk heb, kan ik in mei nog een wedstrijd voetballen. Maar dan kan je nooit honderd procent klaar zijn voor een groot toernooi.'

'Volgens mij is het beter om die duidelijkheid dus meteen te geven naar de nationale ploeg toe', vervolgt Courtois. 'Ik ga niet op tachtig procent in de goal staan, terwijl we andere goeie keepers hebben. Ik schuif mijn eer aan de kant en zal in juni gewoon een extra supporter zijn. Hopelijk voor een Europese titel.'

In de afwezigheid van Courtois stonden in de afgelopen interlands van België Koen Casteels en Matz Sels onder de lat in de ploeg van Tedesco. Zij lijken met elkaar te moeten uitvechten wie er gaat keepen op het EK. Op het toernooi in Duitsland zit België in een groep met Slowakije, Roemenië en de winnaar van play-off B.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.