Courtois laat 'serieuze bom' ontploffen: 'Er zal altijd een litteken blijven'

Reacties

De kwestie rond Thibaut Courtois houdt voetbalminnend België ook dinsdagochtend nog flink bezig. Oud-international Marc Degryse ziet alleen maar verliezers, maar vermoedt dat bondscoach Domenico Tedesco de breuk wel gaat proberen te lijmen.

Courtois laat 'serieuze bom' ontploffen: 'Er zal altijd een litteken blijven'
© Pro Shots
Estland
Estland
0 - 3
België
België

Courtois vertrok zondagavond woedend uit het kamp van de Belgische nationale ploeg, verbolgen als hij was over het feit dat niet hij maar Romelu Lukaku bij afwezigheid van Kevin De Bruyne de aanvoerdersband droeg in het EK-kwalificatieduel met Oostenrijk. De 31-jarige doelman van Real Madrid stoort zich volgens Belgische media al langer aan het gebrek aan professionaliteit bij de voetbalbond (KBVB) en voelt zich in eigen land niet zo gewaardeerd als in Madrid, waar hij op handen wordt gedragen.

Dat Tedesco hem de aanvoerdersband niet gunt als eerbetoon voor zijn honderdste interland, is de spreekwoordelijke druppel. Courtois houdt zich aanvankelijk in, maar vertrekt zondagavond als een dief in de nacht bij De Rode Duivels. De poging van Tedesco om de hele rel tijdens een persconferentie op te helderen, schiet ook in het verkeerde keelgat bij de eerzuchtige keeper. Op Instagram uit Courtois maandagavond zijn onvrede en schermt met een ontstoken knie als reden van zijn afwezigheid.

Uit een Instagram-post van zijn verloofde blijkt dat Courtois inderdaad last heeft van zijn knie, maar deze blessure zit hem volgens Belgische media al langer dwars.
Uit een Instagram-post van zijn verloofde blijkt dat Courtois inderdaad last heeft van zijn knie, maar deze blessure zit hem volgens Belgische media al langer dwars.

Het Laatste Nieuws schrijft in een reconstructie dat die blessure pas laat werd aangevoerd als reden voor de afmelding van Courtois. De boomlange doelman speelt al langer met die klachten. Tedesco wil in dat verhaal niet meegaan en kiest ervoor om eerlijk te zijn. Ook dat zint de 102-voudig international niet, maar hij krijgt weinig steun in eigen land. Niet van ploeggenoot Jan Vertonghen en niet van Degryse, voormalig international en tegenwoordig analist. 'Het ego van Thibaut is uit de bocht gevolgen', stelt hij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Degryse ziet na een 'bizarre maandag' alleen maar verliezers en is het met Vertonghen eens dat Courtois zijn ploeggenoten in de steek heeft gelaten. 'Hij plaatst Tedesco in een lastige situatie', stelt de oud-PSV'er. 'Wat de bondscoach ook beslist, niemand zal ooit nog voordeel halen uit wat gisteren is gebeurd. Ook al trek je dit recht in de aanloop naar de volgende interlands in september, er zal altijd een litteken blijven', weet Degryse, die wel vermoedt dat Tedesco de boel zal willen rechttrekken.

Bom
Het gaat immers wel om een van de beste keepers van de wereld. 'Ik hoop dat Thibaut tot het besef komt dat hij een beslissing heeft genomen die echt niet kan', sluit Degryse af bij Het Laatste Nieuws. 'Maar evengoed hoop ik dat Tedesco erin slaagt om Courtois opnieuw bij de nationale ploeg te halen. Omdat ik wil dat bij De Rode Duivels de beste doelman ter wereld onder de lat staat. Na zijn communiqué van gisteravond is het duidelijk dat het niet om een bommetje gaat, maar om een serieuze bom.'

Bekijk hier al onze video's
Meer T. Courtois
Meer over T. Courtois
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.