België in de ban van plotseling vertrek Courtois: 'Ik ben geschrokken'

Reacties

Domenico Tedesco is geschrokken van het plotselinge vertrek van Thibaut Courtois. Uit onvrede over de aanvoerderskwestie ontbreekt de Belgische doelman dinsdag tijdens het EK-kwalificatieduel met Estland.

België in de ban van plotseling vertrek Courtois: 'Ik ben geschrokken'
© Pro Shots
Estland
Estland
0 - 3
België
België

Zaterdag tegen Oostenrijk droeg Romelu Lukaku de aanvoerdersband, tegen Estland zou Courtois aan de beurt zijn. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de sluitpost van Real Madrid, die het trainingskamp van De Rode Duivels verliet en dus niet beschikbaar is voor het uitduel met Estland. 

Voor Tedesco kwam het plotselinge vertrek van Courtois als een donderslag bij heldere hemel. 'Het was oké voor iedereen, maar na de wedstrijd wilde hij me ineens spreken en zei hij dat hij naar huis ging omdat hij zich teleurgesteld en beledigd voelde', aldus de bondscoach in gesprek met VTM Nieuws.

Waardering
Volgens Tedesco staat het incident niet op zichzelf. 'Het is iets wat al langer sluimert, het gaat om waardering. Vanaf het begin heb ik geprobeerd om hem de waardering te tonen die hij verdient. In mijn ogen is hij de beste keeper ter wereld. Ik hou van hem, als doelman, maar ook als mens. Ik ben geschrokken.'

De Duitse oefenmeester erkende dat de aanvoerderskwestie de druppel was voor Courtois. 'Dat was het enige waar het om ging. Ik zou graag hebben gezegd dat het om een blessure gaat, maar ik kan niet liegen. Ik probeer spelers altijd te beschermen, maar dat is onmogelijk in deze situatie. Of er echt niets anders speelt? Dat moet je aan hem vragen.'

EK-kwalificatie

Stand Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.