België zwaait Hazard uit: 'Een van de beste ploeggenoten ooit'

Reacties

België heeft zaterdagavond afscheid genomen van Eden Hazard (32). De vleugelaanvaller stopte als international van de Rode Duivels. In het Koning Boudewijn Stadion werd hij uitgezwaaid.

België zwaait Hazard uit: 'Een van de beste ploeggenoten ooit'
© Pro Shots
België
België
1 - 1
Oostenrijk
Oostenrijk

'Waar is dat feestje…', zette Hazard in om het Belgische publiek op te zwepen. Daarmee refereerde de 126-voudig international aan een van zijn hoogtepunten als speler van de nationale ploeg. In 2018 was Hazard de smaakmaker van het elftal dat derde werd op het WK. Toen de Belgische ploeg destijds terugkeerde in eigen land, zette Hazard met die zin de boel op stelten.

Hazard werd in een auto rondgereden om het publiek uit te zwaaien. De buitenspeler, die deze zomer afscheid neemt van Real Madrid, genoot er met volle teugen van, vertelde hij aan het Nieuwsblad. 'Het is emotioneel om zo gevierd te worden. Ik koester alle momenten uit de veertien jaar dat ik voor de Rode Duivels gespeeld heb.'

'Nu ga ik eerst van mijn vakantie en gezin genieten', vervolgde Hazard zijn dankwoord. De Belg werd geflankeerd door zijn kroost. 'Nu heb ik alle tijd om na te denken, daarna zien we het weer', gaf Hazard aan. De aanvaller heeft nog altijd geen club voor volgend seizoen.

Mooi was het beeld dat tegenstander David Alaba zich tussen de familie van Hazard mengde. De Oostenrijker is in Madrid ploeggenoot van de Belg geweest en bouwde een warme band op met de aanvaller. 'We woonden in dezelfde straat. Hij is een van de beste ploeggenoten die ik gehad heb', reageerde Alaba.

'Ik had dolgraag nog tegen hem gespeeld', vervolgde de Oostenrijker. 'Wat zijn niveau nog is? Wat denk je zelf? Hij trainde gewoon bij Real Madrid. Het allerhoogste niveau. Of hij verder wil moet je hem vragen, maar wat hij al gepresteerd heeft is ongelofelijk. Ik houd van hem.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.