Vertonghen bikkelhard voor spijbeldoelman: 'Groepsproces verstoord'

Reacties

Jan Vertonghen heeft in duidelijke bewoordingen afstand genomen van Thibaut Courtos, zijn ploeggenoot bij de nationale ploeg van België. Courtois heeft de groep verlaten na een dispuut over de aanvoerdersband.

Vertonghen bikkelhard voor spijbeldoelman: 'Groepsproces verstoord'
© Pro Shots
Estland
Estland
0 - 3
België
België

De doelman van Real Madrid had het idee dat hij de band zou dragen, maar bondscoach Domenico Tedesco besliste anders. Courtois vroeg daarop om een gesprek met de Duitse keuzeheer en nam daarna de benen. Tedesco schoof zijn ongeloof over die handelswijze al niet onder stoelen of banken, nu is ook de verdediger van Anderlecht en routinier aan de beurt gekomen om Courtois' handelen af te keuren.

'Ik weet hoe het voelt om de band te verliezen, ja. Ik geef toe: dat raakt je ergens wel in je eer. Maar ik zou nooit doen wat Thibaut nu doet en vertrekken. Laat staan dat ik er toen aan dacht om te stoppen met de nationale ploeg. Iedereen weet dat ik het een eer vind om voor mijn land te spelen. Nu ja, ik ben ook nooit de beste keeper ter wereld geweest en zal dat nooit worden. Bij Thibaut zat alles blijkbaar veel dieper dan ik ooit heb durven denken', citeert Het Nieuwsblad de ex-Ajacied.

'Ikzelf had niet meteen iets door. Anders had ik wellicht met Thibaut gepraat of de signalen doorgegeven aan de beleidsmensen. Andere jongens begrepen het wel direct en het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje. Het is gewoon een erg jammerlijke situatie', vindt Vertonghen, die niet denkt dat het zomaar weer gelijmd is.

'Hij is al heel lang de beste keeper van de wereld en is een cruciale speler in de groep. Alleen is het groepsproces verstoord en is dit een serieuze deuk. We moeten alles laten bekoelen en hopelijk wordt er dan een weg naar verzoening gevonden', overpeinst de verdediger. Na een wedstrijd tegen Estland dinsdagavond begint voor de nationale selectie in elk geval de zomervakantie.

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.