'Verbitterde Courtois verrast Tedesco na uitlatingen over aanvoerdersrol'

Reacties

Thibaut Courtois heeft volgens Belgische media uit onvrede over de aanvoerderskwestie bij België het trainingskamp van de Rode Duivels verlaten. De doelman van Real Madrid komt dinsdagavond niet in actie in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland.

'Verbitterde Courtois verrast Tedesco na uitlatingen over aanvoerdersrol'
© Pro Shots
Estland
Estland
0 - 3
België
België

Courtois (31) is volgens Het Laatste Nieuws niet gelukkig met de wijze waarop bondscoach Domenico Tedesco met de aanvoerderskwestie bij België omgaat. Romelu Lukaku was zaterdag de captain bij de Rode Duivels in het EK-kwalificatieduel met Oostenrijk (1-1) en dinsdag zou Courtois tegen Estland de band gaan dragen.

De 102-voudig international kwam zondagavond echter niet meer opdagen in het trainingskamp van de Belgen, die na een vrij moment weer samen kwamen in Tubeke. Tedesco liet eerder nog weten dat België met een volledige selectie zou afreizen naar Estland.

Uitspraken van Tedesco zouden niet goed zijn gevallen bij Courtois. 'Ik heb zaterdag een gesprek gehad met Romelu en Thibaut over het aanvoerderschap: tegen Oostenrijk was het Lukaku, tegen Estland krijgt Thibaut de eer. Het is voor ons belangrijk dat ook hij zich gewaardeerd voelt', zei de bondscoach van de Belgen afgelopen weekend.

Courtois zou Tedesco, die na het WK in Qatar Roberto Martínez opvolgde, met name die laatste woorden niet in dank hebben afgenomen. De doelman hoopte bij afwezigheid van aanvoerder Kevin De Bruyne de aanvoerdersband te mogen dragen bij België.

EK-kwalificatie

Stand Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.