Courtois 'diep teleurgesteld' in openhartige Tedesco

Reacties

Thibaut Courtois heeft maandagavond gereageerd op de fikse storm van ophef die op hem neerdaalde na zijn beslissing om de selectie van België te verlaten voor de wedstrijd in en tegen Estland. De Limburgse doelman is razend en dan vooral op bondscoach Domenico Tedesco.

Courtois 'diep teleurgesteld' in openhartige Tedesco
© Pro Shots
Estland
Estland
0 - 3
België
België

'Ik was vanmiddag verrast toen ik de persconferentie van de coach hoorde. Hij gaf daar een partijdige, subjectieve lezing van een privégesprek dat we hadden na de wedstrijd tegen Oostenrijk. Het moge duidelijk zijn dat het niet de eerste of laatste keer is dat ik met een coach praat over kleedkamerzaken, maar het is wel de eerste keer dat iemand besluit om het openbaar te maken. Dat stelt me diep teleur, maar ik wil duidelijk maken dat zijn oordeel niet met de werkelijkheid overeenkomt', fulmineert de sluitpost op zijn Instagram-account.

Wat is er dan wél besproken? Courtois: 'In dat gesprek vroeg ik hem om beslissingen uit te leggen die ons in het verleden schade hebben berokkend en die voortaan te voorkomen. Aanvoerder zijn van de nationale ploeg is geen opwelling of willekeurige keuze, dat moet zijn beslissing zijn en dat probeerde ik op hem over te brengen. Dat is helaas niet gelukt.'

Hij vervolgt: 'Ik wil duidelijk hebben dat ik in geen geval iets geëist heb en dat ik met mijn ploeggenoot Romelu Lukaku heb gesproken om duidelijkheid te scheppen over deze situatie. Ook wil ik duidelijk maken dat ik, in tegenstelling tot wat beweerd wordt, niet met andere ploeggenoten heb gesproken over zulke situaties', aldus Courtois. Hij sluit af met te zeggen dat hij zondagmiddag ook een controle in zijn rechterknie onderging en dat de beslissing om het Belgische kamp te verlaten is genomen in samenspraak tussen de medische staf van de Belgen en die van Real Madrid.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
5
Estland
8
0
1
7
2-22
-20
1
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.