Courtois gooit knuppel opnieuw in Belgisch hoenderhok richting het EK

Reacties

Thibaut Courtois (31) is op oorlogspad tegenover de Belgische bondscoach Domenico Tedesco. De keeper heeft met drie leugenaar-emoji’s via X gereageerd op uitspraken van de keuzeheer. Daarmee lijkt het EK-boek definitief dicht voor de goalie.

Courtois gooit knuppel opnieuw in Belgisch hoenderhok richting het EK
© Pro Shots

De sluitpost had zich eind december al afgemeld voor het EK, omdat hij naar eigen zeggen niet fit genoeg zou zijn om in actie te komen. Inmiddels blijkt dat hij dan mogelijk wel alweer teruggekeerd is binnen de lijnen, maar een rentree bij de nationale ploeg van België is niet aan de orde.

Op het moment dat Courtois zich afmeldde, haalde de goalie al spijkerhard uit naar Tedesco, die volgens de goalie gelogen zou hebben. Eerder al was er onderlinge frictie nadat niet hij, maar Romelu Lukaku de aanvoerdersband droeg tegen Oostenrijk. Aan het toch al dikke boek over de problematiek rondom Courtois werd woensdag een volgend hoofdstuk toegevoegd: de keeper van Real Madrid gaf op X een like aan een tweet over Axel Witsel, die (ook) niet voorkomt in de plannen van de coach. Donderdag ging hij nog een stap verder.

Op X reageerde hij namelijk met drie leugenaar-emoji’s op quotes van de bondscoach over de sluitpost. Met het in het openbaar beschuldigen van de coach dat hij zou liegen is een oproep voor Courtois, fit of niet, uitgesloten. Ook een terugkeer na het EK zal met de huidige ontwikkelingen een behoorlijk ingewikkeld verhaal worden, hoewel Courtois zelf eerder aangaf niet definitief te bedanken voor de Rode Duivels.

Dat Tedesco donderdag zijn contract tot 2026 verlengd heeft bij de Belgische bond (RBFA), betekent wel slecht nieuws voor Courtois, die in de komende zomer dus niet mee zal gaan naar het EK. De Belgen zijn voor het eindtoernooi in de groepsfase gekoppeld aan Slowakije, Roemenië en een winnaar van de play-offs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

T. Courtois


Geboortedatum:
11 mei 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Bree
Nationaliteit
België
Lengte:
2,00 m
Gewicht:
96 kg
Huidige club:
Real Madrid
Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer T. Courtois
Meer over T. Courtois
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.