Courtois en Militão op de weg terug bij Real Madrid

Reacties

Thibaut Courtois en Éder Militão komen er weer aan bij Real Madrid. Carlo Ancelotti verwacht dat de keeper en de verdediger, die in augustus allebei zware knieblessures opliepen, na de aankomende interlandperiode weer zullen aansluiten bij de selectie.

Courtois en Militão op de weg terug bij Real Madrid
© Pro Shots

Courtois scheurde twee dagen voor de start van de competitie de kruisband in zijn linkerknie af. In de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen Athletic Bilbao, sloeg vervolgens ook voor Militão het noodlot toe. Ook hij scheurde een kruisband in zijn linkerknie af.

De Belg en de Braziliaan zijn nu al maanden aan het revalideren en zien inmiddels licht aan het einde van de tunnel. De twee hebben inmiddels al op het trainingsveld gestaan en maken grote stappen in hun herstel. Op de persconferentie van zaterdag vertelde Ancelotti dat Courtois en Militão ergens na de interlandbreak, die over twee weken is, terug worden verwacht.

Spaanse media schrijven dat Courtois en Militão in april weer in actie zouden kunnen komen voor Real. De Koninklijke speelt in die maand onder meer nog een Clásico en is nog actief in de Champions League. De finale van dat toernooi is op 1 juni. De laatste wedstrijd van het seizoen in La Liga speelt Real op 26 mei.

EK
Na dit seizoen wordt tussen 14 juni en 14 juli het EK in Duitsland gehouden. Belgisch international Courtois heeft zich in december reeds afgemeld voor dit toernooi; hij zei toen dat het onmogelijk zou zijn om voor die tijd al honderd procent fit te zijn. Mocht hij inderdaad in april zijn rentree kunnen maken, dan heeft de keeper echter nog voldoende tijd en wedstrijden om aan zijn fitheid te werken.

Onduidelijk is of Courtois inmiddels anders over een eventuele EK-deelname denkt. De keeper heeft een moeizame relatie met bondscoach Domenico Tedesco.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.