Klap voor Courtois: doelman loopt opnieuw blessure op

Reacties

Thibaut Courtois (31) heeft dinsdag opnieuw een blessure opgelopen. De doelman van Real Madrid heeft tijdens de training de interne meniscus in zijn rechterknie gescheurd, zo melden de Madrilenen op hun sociale kanalen.

Klap voor Courtois: doelman loopt opnieuw blessure op
© Pro Shots

Dat is een bittere pil voor de Belg, want in augustus dit jaar scheurde Courtois twee dagen voor de aanvang van La Liga de kruisband in zijn linkerknie. Door die kwetsuur heeft hij nog altijd niet kunnen spelen in het lopende voetbalseizoen. In december gaf de sluitpost al te kennen dat hij het EK met België zou missen.

Het herstel van de gescheurde kruisband verliep volgens Spaanse bronnen voorspoedig, er zou sprake van zijn dat Courtois in april weer onder de lat zou kunnen plaatsnemen. Om weer in te komen, was het plan zelfs dat Courtois woensdag zou spelen in een oefenwedstrijd van Real tegen één van de jeugdploegen. Deelname aan de eindronde in Duitsland is hoe dan ook twijfelachtig, nadat Courtois recent openlijk ruziede met bondscoach Domenico Tedesco.

Deze nieuwe blessure zal de situatie vermoedelijk niet veranderen. Real Madrid communiceert niet over een hersteltijd, maar voor een gescheurde meniscus staat doorgaans een herstelperiode van zes tot acht weken. Daarmee is een rentree in het Bernabéu volgende maand wel zo'n beetje uitgesloten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.