Aderlating voor Ierland: hattrickheld Brighton ontbreekt tegen Oranje

Reacties

Ierland kan in het EK-kwalificatieduel met Oranje geen beroep doen op Evan Ferguson. De achttienjarige spits van Brighton & Hove Albion heeft zich afgemeld met een knieblessure.

Aderlating voor Ierland: hattrickheld Brighton ontbreekt tegen Oranje
© Pro Shots

Ferguson maakte afgelopen zondag nog indruk door een hattrick te maken voor Brighton in het thuisduel met Newcastle United (3-1). De zesvoudig international liep in diezelfde wedstrijd echter een blessure op, waardoor hij nu de EK-kwalificatiewedstrijden van Ierland tegen Frankrijk en Nederland mist.

Het is een aderlating voor bondscoach Stephen Kenny. Ferguson geldt als groot talent en de verwachting was dat hij in de punt van de aanval zou staan. In zijn eerste zes interlands was de aanvaller van Brighton twee keer trefzeker, waaronder in het met 3-0 gewonnen EK-kwalificatieduel met Gibraltar.

Ierland heeft zijn hoop nu gevestigd op Adam Idah (Norwich City), Will Keane (Preston North End), Aaron Connolly (Hull City) en Chiedozie Ogbene (Luton Town). Laatstgenoemde was het vaakst trefzeker als international: vier keer. In de Premier League scoorde Ogbene dit seizoen echter nog niet. 

Dit was de oorspronkelijke selectie van Ierland voor de komende EK-kwalificatieduels. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ierland
Meer over Ierland
Meer E. Ferguson
Meer over E. Ferguson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.