Fortuna Sittard mag toch aan het seizoen beginnen

Fortuna Sittard is nog altijd in het bezit van een proflicentie. De Limburgse club won het kort geding dat zij had aangespannen tegen de KNVB en moet worden toegelaten tot de Jupiler League.

Fortuna Sittard mag toch aan het seizoen beginnen

Fortuna betoogde vorige week voor de rechtbank dat de KNVB procedurefouten had gemaakt bij het intrekken van de licentie. De rechter stelde de eerstedivisionist in het gelijk. Fortuna was niet in de gelegenheid gesteld beroep aan te tekenen tegen de afkeuring van het plan van aanpak. Later in het proces was de KNVB in de fout gegaan door een beroepscommissie van drie in plaats van vijf personen samen te stellen.

Gevolg van de uitspraak van de rechter is dat de KNVB een geheel nieuwe procedure moet starten om de licentie van Fortuna af te nemen. Tot die tijd heeft de Limburgse club het recht in het betaalde voetbal uit te komen. Dat betekent dat de KNVB tot een nieuw competitieprogramma voor de Jupiler League zal moeten komen. Fortuna was niet opgenomen in het schema zoals dat dinsdag werd gepresenteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen