Real Madrid hoopt op evenaring van seizoen onder Beenhakker

Reacties

Met nog zes wedstrijden te gaan heeft Real Madrid nog alle kans om kampioen te worden met slechts één nederlaag. Daarmee zou de ploeg van Carlo Ancelotti iets doen dat al 35 jaar niet is gelukt in het Bernabéu – in 1989 gebeurde het onder Leo Beenhakker.

Real Madrid hoopt op evenaring van seizoen onder Beenhakker
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid heeft elf punten meer dan Barcelona en er zijn er nog achttien te vergeven: de landstitel kan de club dus amper nog ontgaan. Daardoor kan de focus op andere uitdagingen: de halve finale van de Champions League tegen Bayern München, bijvoorbeel. En dus iets presteren dat al heel lang niet meer is gelukt. Dan moet Real ongeslagen blijven tegen Real Sociedad, Cádiz, Granada, Deportivo Alavés, Villarreal en Real Betis.

Ancelotti en zijn ploeg slikten dus één verliesbeurt, dat was in de zevende speelronde uit bij stadgenoot Atlético Madrid. In 1989 viel de enige nederlaag voor de ploeg van Don Leo te noteren op het veld van Celta de Vigo. Ooit bleef De Koninklijke een heel seizoen zonder nederlaag, maar daarvoor moeten we heel ver terug in de tijd. In het seizoen 1932/33 was de club écht niet te kloppen, al mag de kanttekening geplaatst worden dat het seizoen destijds slechts achttien wedstrijden duurde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.