Fortuna beraadt zich op het nemen van juridische stappen

Fortuna Sittard heeft zich nog niet neergelegd bij het verlies van de proflicentie. In een verklaring op de eigen website laat de Limburgse club weten dat het zich beraadt over een gang naar de rechter.

Fortuna beraadt zich op het nemen van juridische stappen

'Fortuna Sittard heeft teleurgesteld kennis genomen van het bericht dat het reeds in februari door de licentiecommissie genomen besluit om de profvoetballicentie per 30 juni 2009 in te trekken, niet wordt herzien. De club beraadt zich op dit moment dan ook over het nemen van juridische stappen om het genomen besluit ongedaan te maken.'

Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, verklaarde dinsdag tijdens een persconferentie dat uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat Fortuna Sittard geen bestaansrecht heeft. Die lezing bestrijdt de club.

'De positieve ontwikkelingen van de laatste weken op het gebied van de sponsorinkomsten voor het komende seizoen, de groei van het aantal seizoenkaarthouders én de vlotlopende afwikkeling van de schuldsanering hebben het bestuur namelijk overtuigd van de levensvatbaarheid van de club.'

Fortuna Sittard laat verder weten dat de geplande oefenwedstrijd tegen Bayern München gewoon doorgaat op 31 mei. De Duitse topclub komt op bezoek in Sittard in het kader van de redding van de Limburgse club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen