Voortbestaan Fortuna Sittard nog steeds onzeker

Het is nog steeds onduidelijk of Fortuna Sittard volgend seizoen meedoet in de Jupiler League. De licentiecommissie van de KNVB heeft de Limburgers nog geen uitsluitsel gegeven.

Voortbestaan Fortuna Sittard nog steeds onzeker

Een delegatie van Fortuna Sittard was woensdag op bezoek bij de KNVB om met de licentiecommissie de situatie van de noodlijdende club te bespreken. 'Normaal gesproken doet de commissie binnen enkele weken uitspraak', meldt Paul Rousseau, woordvoerder van de club aan De Limburger. 'Gezien de omstandigheden proberen ze dat nu sneller te doen. Maar dat zal zo goed als zeker pas volgende week worden.'

De Limburgers hebben een schuld van rond de vijf miljoen euro. Met vier grote schuldeisers (waaronder de belastingdienst en oud-speler Joos van Barneveld) is een schikking getroffen. Daarnaast heeft de club tussen de 65 en 70 andere crediteuren. Deze schuldeisers is een voorstel gedaan dat ze per direct vijftien procent van het openstaande bedrag ontvangen. Niet alle partijen zijn direct akkoord gegaan met dat voorstel.

Mocht de schuldsanering succes hebben, dan heeft de club met nog twee problemen te maken. Fortuna Sittard heeft een exploitatietekort en een gat in zijn begroting, in totaal een bedrag van een half miljoen euro. De Limburgers hopen dit op te lossen via het werven een shirtsponsor, maar deze is nog niet gevonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen