Fortuna Sittard krijgt twee weken respijt

De beroepscommissie van KNVB heeft de licentie van Fortuna Sittard (nog) niet ingetrokken. De Limburgse club krijgt twee weken extra.

Fortuna Sittard krijgt twee weken respijt

De stichting Trots op Fortuna (TOF) en het bestuur van de Limburgse club deden voor de beroepscommissie hun plannen uit de doeken. Mede door een schuldenlast van 5,3 miljoen euro dreigt de noodlijdende club haar licentie voor komend seizoen te verliezen.

De beroepscommissie was onder de indruk van het 'realistische' reddingsplan om de schuldenlast te saneren en hield daarom een uitspraak over het al dan niet schrappen van de licentie tot 6 mei aan. In de komende twee weken moet het reddingsplan financieel verder onderbouwd worden.

De gemeente Sittard-Geleen kan een belangrijke rol spelen in het voortbestaan van Fortuna. In de plannen van een sportboulevard rond het stadion is een voetbalopleiding een van de speerpunten. De gemeente wil daartoe een financiële bijdrage leveren aan de jeugdopleiding van Fortuna, zodat ook het idee van een sportboulevard gericht op talentontwikkeling overeind blijft. 'Het geld dat Fortuna dan uitspaart, kan ergens anders voor worden gebruikt', zegt TOF-voorzitter Wil Meijers deze week in Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen