Fortuna wil licentie terug wegens procedurefouten KNVB

De beroepscommissie van de KNVB is ernstig in de fout gegaan bij het definitief afnemen van de licentie van Fortuna Sittard. Dit betoogde de advocaat van de Limburgse club tijdens het kort geding dat woensdag diende voor de rechtbank in Utrecht.

Fortuna wil licentie terug wegens procedurefouten KNVB

Volgens Fortuna zijn er twee fouten gemaakt bij de samenstelling van de beroepscommissie. Die bestond slechts uit drie in plaats van vijf personen en dat is in strijd met de reglementen die de KNVB zelf heeft opgesteld. Bovendien vindt Fortuna dat er sprake is van belangenverstrengeling, omdat een van de commissieleden, Mark van Boekel, in het verleden tien jaar penningmeester is geweest van Willem II.

Verder verwijt Fortuna de KNVB dat nooit inzage is gegeven in de externe rapporten over de financiële huishouding van de club. De club vindt dat dit in strijd is met het recht op hoor- en wederhoor.

Buiten de procedurele fouten blijft Fortuna ook inhoudelijke bezwaren houden bij het intrekken van de licentie. De club wees er tijdens de rechtszitting nogmaals op dat ze begin dit jaar alle kaarten had gezet op een fusie met Roda JC. Toen die plannen van tafel verdwenen is de club uit Sittard keihard aan de slag gegaan. Dat heeft geresulteerd in een begroting van 2,2 miljoen euro voor de komende drie jaar.

Op de eigen website meldt Fortuna 'een licht positief gevoel' te hebben over gehouden aan het kort geding. De rechter doet op 17 juni uitspraak. Vooralsnog heeft de KNVB de Limburgse club niet opgenomen in het competitieprogramma voor het komende seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen