Fortuna Sittard spant kort geding aan tegen de KNVB

Zoals verwacht vecht Fortuna Sittard het verlies van de proflicentie aan bij de burgerrechter. De Limburgse club heeft een kort geding aangespannen tegen de KNVB.

Fortuna Sittard spant kort geding aan tegen de KNVB

Dinsdag besloot de beroepscommissie van de voetbalbond dat de licentiecommissie eerder in februari juist had gehandeld door Fortuna Sittard geen licentie meer te verstrekken voor het spelen van betaald voetbal. Directeur betaald voetbal van de KNVB, Henk Kesler, verklaarde dat Fortuna Sittard in de ogen van de voetbalbond geen bestaansrecht meer heeft.

In een reactie liet Fortuna Sittard weten een gang naar de rechter te overwegen. 'Het zure is dat de beroepscommissie helemaal niet naar de huidige situatie heeft gekeken', stelde Wil Meijers, voorzitter van de stichting Trost Op Fortuna. Hij stelde dat de club de schulden reeds heeft teruggebracht van 5,3 miljoen euro tot veertigduizend euro.

'Er is de afgelopen periode ontzettend veel werk verricht', aldus Meijers dinsdag tegen Voetbal International. 'De mogelijkheden zijn nu echter nog erg dun. Bij de KNVB zijn de beroepsmogelijkheden uitgeput. We beraden ons over een gang naar de burgerrechter. Die beslissing nemen we woensdag en als we besluiten het niet te doen dan is het over en uit voor Fortuna.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen