Fortuna Sittard staat open voor schikking met KNVB

Fortuna Sittard spant een kort geding aan om de uitspraak van de licentiecommissie te vernietigen. De Limburgse club staat open voor een schikking met de KNVB.

Fortuna Sittard staat open voor schikking met KNVB

De licentiecommissie van de KNVB trok vorige week na een beroepszaak de licentie in van Fortuna Sittard, waardoor de Limburgse club vanaf 30 juni verdwijnt uit het betaalde voetbal. Met het negatieve oordeel resteerde voor Fortuna Sittard alleen nog de gang naar de burgerrechter. De club wil via een kort geding een schorsing en vernietiging van de beslissing van de beroepscommissie afdwingen.

Het bestuur heeft vertrouwen in een goede afloop van een dergelijke procedure, 'maar blijft uiteraard de voorkeur geven aan een minnelijke regeling met behoud van de licentie'. Dat schrijven Jo Abelshausen en Sjra Philippen namens de clubleiding.

Volgens Fortuna Sittard heeft de licentiecommissie in haar oordeel te weinig oog gehad voor de bijzondere omstandigheden. 'Fortuna Sittard is geschokt dat in haar specifieke situatie (zij was feitelijk een club in fusietraject tussen oktober 2008 en april 2009) enkel wordt gekeken naar de situatie van 20 februari 2009', aldus Abelshausen en Philippen.

De nieuwe plannen van ná de fusiebesprekingen bieden volgens Fortuna voldoende financiële basis om de continuïteit te waarborgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen