Feyenoorder Wehrmann schittert in Zwitserse bekerfinale

Reacties

Jordy Wehrmann heeft met FC Luzern ten koste van St. Gallen het Zwitserse bekertoernooi gewonnen (1-3). De Feyenoord-huurling had in de finale een belangrijke rol door te scoren.

Feyenoorder Wehrmann schittert in Zwitserse bekerfinale
© Pro Shots

De 22-jarige middenvelder vertrok begin februari op huurbasis naar Zwitserland en deed daar in de voorbije maanden behoorlijk wat ervaring op. Het talent dat in de eerste seizoenshelft zes keer mocht invallen in de Eredivisie en één keer in de basis speelde, verdiende bij Luzern al snel een basisplaats bij de Zwitserse middenmoter. Het winnen van de bekerfinale moest de bekroning worden op de huurperiode.

Nadat Ibrahima Ndiaye in de 27ste minuut al voor de voorsprong had gezorgd namens Luzern, eiste even later Wehrmann de hoofdrol op. De dynamische middenvelder dook op in het strafschopgebied, controleerde eerst de bal met de borst en knalde de bal daarna laag in de rechterhoek: 0-2.

St. Gallen kwam via Chikwubuike Adamu nog terug tot 1-2, maar spannend werd het in de slotfase niet meer door de 1-3 van Pascal Schurpf. Voor Luzern is het pas de derde keer in de clubgeschiedenis dat de Zwitserse beker wordt gewonnen. Voor Wehrmann is het een glansrijk einde van het seizoen. Zijn huurperiode loopt af en in Rotterdam heeft het talent uit de eigen opleiding nog een contract tot medio 2022. Feyenoord is tevreden over de ontwikkeling van Wehrmann en lichtte in maart de optie in het aflopende contract, waardoor een langere verbintenis een feit werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.