Feyenoord improductief in laatste half uur, Ogbeche uiterst effectief

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Feyenoord ontvangt Vitesse en Heracles Almelo gaat op bezoek bij Willem II.

Feyenoord improductief in laatste half uur, Ogbeche uiterst effectief

Feyenoord - Vitesse

 
Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Pol van Boekel
Laatste 5 Eredivisie-duels Feyenoord:6 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels Vitesse:7 punten

Actueel

• Feyenoord kwam afgelopen week bij FC Groningen eindelijk weer eens tot winst. Bij aanvang van dit weekeinde stonden de Rotterdammers nog steeds op de tegenvallende zevende plaats. Vitesse heeft net zoveel punten, maar staat zesde op basis van een beter doelsaldo.

Een mooie bijvangst voor Feyenoord van dat duel met FC Groningen was dat de landskampioen weer eens de nul hield. De Rotterdammers kregen in de acht officiële wedstrijden daarvoor minimaal één tegendoelpunt.

Een razendsnelle vooruitblik op FC Groningen - Feyenoord.

Feyenoord zegevierde niet in zijn laatste vier thuiswedstrijden in de Eredivisie. De laatste keer dat de Rotterdammers minimaal vijf maal achtereen zonder overwinning bleven in De Kuip was in het seizoen 1990/91.

• In de eerste dertien competitieduels kwam Feyenoord slechts vier keer tot scoren in het laatste half uur. Alleen Roda JC Kerkrade presteert minder goed met drie goals na de zestigste minuut.

'Vilhena is onomstreden bij Feyenoord'

• Liefst 35,4 procent van de doelpogingen van Vitesse dit Eredivisie-seizoen kwam voort uit een standaardsituatie, het hoogste percentage van alle teams.

Samenvattingen vorige Eredivisie-wedstrijd

Voor een samenvatting van FC Groningen - Feyenoord zie hierboven.
Voor een samenvatting van Vitesse - ADO Den Haag zie hierboven.

Historie

Feyenoord - Vitesse stond 32 keer eerder op de rol in een Eredivisie-seizoen. De Rotterdammers triomfeerden negentien maal en gingen slechts drie keer onderuit. Tien edities bleven onbeslist.

• Van de laatste 24 Eredivisie-ontmoetingen tussen deze clubs verloor Feyenoord er slechts twee. In liefst dertien van die duels hielden de Rotterdammers de nul.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Feyenoord - Vitesse:

SeizoenUitslag
2012/132-0
2013/141-1
2014/151-4
2015/162-0
2016/173-1

Willem II - Heracles Almelo

 
Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Danny Makkelie
Laatste 5 Eredivisie-duels Willem II:5 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels Heracles Almelo:9 punten

Actueel

• Een veerkrachtig Willem II pakte vorig weekeinde in extremis een punt bij VVV-Venlo, waardoor het uitliep op de onderste drie ploegen: FC Twente, NAC Breda en Roda JC Kerkrade. Heracles Almelo zette NAC Breda opzij en klom daardoor naar de achtste plek.

Willem II kreeg dit Eredivisie-seizoen al dertig goals om de oren. In de voorbije jaargang incasseerden De Tricolores slechts achttien treffers in de eerste dertien duels.

• Tegen NAC Breda boekte Heracles Almelo zijn honderdste Eredivisie-zege op kunstgras, waarmee de formatie uit Overijssel de meest succesvolle club in dit opzicht is. PEC Zwolle volgt op de tweede plaats met 49 overwinningen.

• Willem II gaat zijn veertienhonderdste Eredivisie-wedstrijd afwerken. De balans van De Tricolores is negatief met 423 overwinningen, 321 gelijke spelen en 655 nederlagen.

Bartholomew Ogbeche maakte deze Eredivisie-jaargang vier goals in slechts 206 minuten. Zijn gemiddelde van één goal per 51,5 minuten wordt door geen enkele andere speler met minimaal twee doelpunten overtroffen.

Samenvattingen vorige Eredivisie-wedstrijd

Bartholomew Ogbeche hielp Willem II vorige week aan een punt tegen VVV-Venlo.
Heracles Almelo zette vorige week NAC Breda opzij.

Historie

• Voor de dertiende keer nemen Willem II en Heracles Almelo het in Eredivisie-verband tegenover elkaar op in Tilburg. Beide teams trokken vijf keer aan het langste eind en twee ontmoetingen leverden geen winnaar op.

• Heracles Almelo won in het kader van de Eredivisie 54,2 procent van de duels met Willem II, een hoger winstpercentage dan tegen elke andere huidige Eredivisie-club.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Willem II - Heracles Almelo:

SeizoenUitslag
2010/112-6
2012/132-2
2014/153-0
2015/160-0
2016/171-3
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.