Niemeijer en Heracles drukken NAC-opleving meteen de kop in

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een overwinning in de Eredivisie geboekt op NAC Breda: 2-1. De thuisploeg boog een achterstand vliegensvlug om in een zege.

Nadat de wedstrijd iets later begon door problemen aan een doelnet, startte Heracles flitsend. Brandley Kuwas schoot voorlangs en Karol Mets bracht redding op de doellijn na een poging van Kristoffer Peterson. Toch waren het de bezoekers die tegen de verhouding in op voorsprong kwamen. Linksback Angeliño loste van grote afstand een schot op het Almelose doel en zag tot zijn grote geluk de bal via Dries Wuytens binnenvallen. Doelman Bram Castro kreeg zijn hand onvoldoende achter de bal: 0-1.

Angeliño viert zijn doelpunt.

Heracles raakte niet van zijn à propos door het tegendoelpunt, want binnen een minuut trok de thuisploeg de stand alweer gelijk. Reuven Niemeijer maakte met een harde pegel alweer zijn vijfde treffer van het Eredivisie-seizoen. Er konden echter vraagtekens worden gezet bij het optreden van NAC-doelman Mark Birighitti. Via de vingertoppen van de Australische doelman verdween de bal via de onderkant van de lat in het doel.

Acht minuten na de gelijkmaker nam de ploeg van John Stegeman alweer de leiding. Paul Gladon werd compleet over het hoofd gezien bij een corner. Vanuit vogelvrije positie volleerde de spits de bal achter doelman Birighitti. Hiermee zette de aanvaller ook direct de ruststand op het scorebord.

Heracles Almelo buigt de achterstand in no time om in een voorsprong.

In de rust bracht trainer Stijn Vreven zijn gepasseerde aanvoerder Pablo Marí in de ploeg. De City-huurling werd geslachtofferd na het ontluisterende optreden tegen Ajax (0-8). De Spanjaard nam direct de aanvoerdersband weer over van Manu García. Het eerste grote gevaar na de pauze was voor de thuisploeg. Na een counter dribbelde Peterson naar binnen en mikte hij de bal in de verre hoek, maar Birighitti redde knap.

Allebei de ploegen hadden vervolgens mogelijkheden om te scoren. Wuytens stuitte met een kopbal op Birighitti en aan de andere kant kapte Thierry Ambrose zich knap vrij, waarna Castro redding bracht op het schot van de jonge Fransman. Heracles slaagde er uiteindelijk in om de overwinning over de streep te trekken. Vreven werd in de slotfase nog weggestuurd vanwege commentaar op de leiding. In de ogen van de Belgische coach had NAC recht op een strafschop.

Door de zege herstelde Heracles zich van de nederlaag een week eerder in Den Haag (4-1). NAC Breda bleef na de ruime thuisnederlaag tegen Ajax opnieuw met lege handen. De Brabanders krijgen zaterdag bezoek van Excelsior, terwijl Heracles een uitwedstrijd tegen Willem II wacht. De formatie uit Almelo stijgt door de overwinning naar plek negen. NAC blijft kwakkelen en staat zeventiende.