Ogbeche met hattrick bepalend in knotsgek duel der standaardsituaties

VVV-Venlo heeft zaterdag in een knotsgekke thuiswedstrijd nét niet afgerekend met Willem II. Standaardsituaties waren over en weer bepalend en uiteindelijk zorgde een hattrick van Bartholomew Ogbeche voor een gelijke eindstand: 3-3.

De Limburgers startten zonder Mink Peeters en Tarik Tissoudali. Het duo was om disciplinaire redenen uit de VVV-selectie verwijderd door coach Maurice Steijn. Zonder beide aanvallers ging de thuisploeg goed van start. Torino Hunte en Ralf Seuntjes waren direct gevaarlijk, alvorens Vito van Crooij binnen tien minuten de score opende. VVV mocht een standaardsituatie nemen, de bal kwam bij de aanvaller, die vervolgens verwoestend uithaalde. Hij verschalkte keeper Mattijs Branderhorst met een hard afstandsschot in de verre hoek: 1-0.

De mannen van Steijn waren de baas in De Koel, al moest keeper Lars Unnerstall tien minuten voor rust attent optreden na een gevaarlijke kopbal van Fran Sol. Met een achterstand gingen de Tilburgers rusten, om na de thee vrij snel een tweede treffer te incasseren. Opnieuw ontstond een gevaarlijke situatie na een corner, een bal werd doorgekopt, waarna Damian van Bruggen - na zijn eerste Eredivisie-goal vorige week in De Kuip - opnieuw trefzeker was: 2-0.

Doelpunten over en weer
VVV zat op rozen en kwam nauwelijks in de problemen. Het doelpunt van Willem II kwam dan ook uit de lucht vallen. Wéér was een standaardsituatie bepalend, toen uit een hoekschop eerst de bal van de lijn werd gehaald en de rebound ietwat gelukkig werd benut door Bartholomew Ogbeche: 2-1. De marge kwam snel weer op twee, want twintig minuten voor tijd zorgde Clint Leemans vanaf de stip ervoor dat het 3-1 werd.

Razendsnel kwam Willem II echter opnieuw terug in de wedstrijd. Alsof het zo moest zijn was Ogbeche met het hoofd trefzeker uit een corner: 3-2. Van de Looi en consorten zetten een heus slotoffensief in, wat in de absolute slotfase resulteerde in de gelijkmaker. Een voorzet werd teruggelegd en opnieuw was Ogbeche er als de kippen bij om zijn hattrick te completeren: 3-3.

Willem II juicht na de late gelijkmaker van Ogbeche.

Met het zeldzame aantal van vijf goals uit standaardsituaties tijdens één Eredivisie-duel eindigde de wedstrijd uiteindelijk gelijk. Doordat beide ploegen de punten deelden staat Willem II twee punten boven de degradatiezone. VVV staat in de middenmoot.