Felle kritiek op Wenger na uitspraken: 'Hij is gebrainwasht'

Reacties

Ståle Solbakken, de bondscoach van Noorwegen, heeft flink uitgehaald naar Arsène Wenger. Solbakken laat onder meer optekenen dat de Fransman 'gebrainwasht' is door de FIFA. 'Ik huiver als ik zo'n intelligente man nu de meest stomme uitspraken hoor doen', aldus de oefenmeester.

Felle kritiek op Wenger na uitspraken: 'Hij is gebrainwasht'
© Pro Shots

Reden van de kritiek van Solbakken zijn de opmerkingen van Wenger over de landenteams die in Qatar een politiek statement maakten, zoals Duitsland. Na de uitschakeling van Die Mannschaft stelde Wenger vast dat de teams die zich voor en tijdens het WK met politiek bezig hadden gehouden een stuk minder hadden gepresteerd dan de teams die zich enkel op het voetbal hadden gefocust.

Solbakken ziet geen enkel verband en kan niet begrijpen dat Wenger, die namens de FIFA werkzaam is als hoofd van de afdeling mondiale voetbalontwikkeling, dat wel doet. 'Het is beangstigend om mensen uit de voetbalwereld, tegen wie wij altijd zo hebben opgekeken, dit te horen zeggen', zei Solbakken bij TV2. 'Ik huiver als ik zo'n intelligente man nu de meest stomme uitspraken hoor doen.'

'Hij is op een bepaalde manier gebrainwasht', wees Solbakken met de beschuldigende vinger naar de FIFA. Gianni Infantino, voorzitter van de wereldvoetbalbond, heeft er alles aan gedaan om kritiek op Qatar naar de achtergrond te verbannen. 'Ik ben bang dat de polarisatie die nu gaande is alleen nog maar erger zal worden', verzuchtte Solbakken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.