FC Volendam en Jonk blazen ondanks alle onrust 'sprookje' nieuw leven in met contractverlenging

Reacties

FC Volendam heeft het contract van trainer Wim Jonk verlengd. De oud-international committeerde zich tot medio 2026 aan de Eredivisionist.

FC Volendam en Jonk blazen ondanks alle onrust 'sprookje' nieuw leven in met contractverlenging
© Pro Shots

Jonk, wiens rol leidde tot spanningen bij FC Volendam, ziet perspectief aan De Dijk. 'We zijn hier nog niet klaar. Een van mijn doelstellingen was om het stadion weer vol te spelen. Dat is gelukt en dat voelt ontzettend goed', zegt de trainer.

'Het leeft in het dorp, kinderen gaan weer in het oranje naar hun favoriete club. Ik draag graag mijn steentje bij om door te pakken en van FC Volendam een volwassen Eredivisie-club te maken. Ik ben ook trots dat iedereen, ook op de werkvloer, zich committeert aan onze nieuwe plannen', aldus Jonk.

Voorzitter Jan Smit is gelukkig. 'Met het verlengen van het contract van de hoofdtrainer wordt ons sprookje verlengd. Als voorzitter en voor ons als Volendammers is en blijft Wim het beste visitekaartje dat je je als club kunt wensen. Ondanks dat er door meerdere clubs aan hem getrokken wordt blijft hij ons trouw en wil hij blijven bouwen aan de toekomst van onze prachtige club. Dat siert hem.'

De rol van Jonk leidde tot spanningen op bestuurlijk vlak. Voorzitter Smit zat op een andere lijn zat dan de raad van commissarissen, die opteerden om de huidige constructie met Team Jonk na 30 juni juist te beëindigen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.