FC Twente voor het eerst dit seizoen bovenaan

FC Twente heeft door een zege bij Almere City FC de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie veroverd. Dat is voor het eerst dit seizoen.

Almere City FC
1 - 3
FC Twente
FC Twente

Door de resultaten van vrijdag was al duidelijk dat de ploeg van trainer Marino Pusic bij een zege FC Den Bosch als lijstaanvoerder zou aflossen. In Almere verscheen Twente in een 4-4-2-formatie en mocht Tom Boere voor het eerst in 2019 starten.

De Tukkers kwamen in het eerste bedrijf prima voor de dag. Na een kans voor Kevin Luckassen sloeg Twente in de tiende minuut toe. Aitor Cantalapiedra (foto) kopte op aangeven van Ricardinho raak. De Spaanse aanvaller raakte daarna ook nog de lat. In de 36ste minuut werd het 0-2 toen Aitor Boere bediende. Bij rust kon Twente zichzelf alleen verwijten dat het duel in de uitverkochte thuishaven van Almere nog niet beslist was.

Direct na rust werd het weer spannend toen Stijn Meijer raak kopte: 1-2. Uiteindelijk besliste Twente het duel in de 72ste minuut. Nacho Monsalve schoot de bal in het dak van het doel. Even daarvoor had Almere nog om een strafschop gevraagd, maar werden de penaltyclaims niet gehonoreerd. Uiteindelijk bleef het ondanks een offensief van Almere bij 1-3, waardoor Twente na 22 duels en voor het eerst dit seizoen dus koploper is.