Willem II viert na miljoenenklapper ook bekersucces

Willem II heeft woensdagavond als tweede club de halve finale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker bereikt. De formatie van trainer Adrie Koster toonde veerkracht op bezoek bij FC Twente door twee keer terug te komen van een achterstand en uiteindelijk te winnen van de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

FC Twente
FC Twente
2 - 3
Willem II
Willem II

Het was sowieso al een goede dag voor Willem II door de transfer van Frenkie de Jong van Ajax naar Barcelona. De middenvelder speelde in de jeugdopleiding van Willem II. Door een doorverkooppercentage kunnen de Tilburgers zes miljoen euro tegemoet kan zien.

Na een weinig verheffende eerste helft ging het na rust wel los in Enschede. Daarvoor stichtte Aitor Cantalapiedra wat gevaar in het Tilburgse strafschopgebied en werd Twente-keeper Joël Drommel tot enkele reddingen gedwongen, maar van groot spektakel was nog geen sprake. In de tweede helft was het binnen tien minuten al raak. Niemand zette zijn lichaam tegen een vrije trap van Cantalapiedra, waardoor de bal in het doel belandde: 1-0.

Willem II kwam vervolgens al snel weer op gelijke hoogte en had daar wat geluk bij nodig. Een poging van Fernando Lewis werd van richting veranderd, waardoor Drommel kansloos was. Terwijl ze bij de bezoekers de treffer nog aan het vieren waren, sloeg Cantalapiedra aan de andere kant weer toe. De Spanjaard won een duel, dribbelde het strafschopgebied in en schoot met zijn linkervoet raak in de verre hoek.

Weer hield Twente de voorsprong echter niet vast. Willem II maakte met nog een kwartier op de klok voor de tweede keer gelijk. Daniel Crowley gaf vanaf de linkerflank voor en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Vangelis Pavlidis. De twintigjarige Griek maakte, na zijn invalbeurt tegen NAC Breda van afgelopen zondag, tegen Twente zijn basisdebuut en bekroonde dat met een goal: 2-2.

Doordat Twente zich na het twee keer behalen van een voorsprong toch kwetsbaar toonde, rook Willem II de kans. Marios Vrousai, de andere nieuweling uit Griekenland in Tilburgse dienst, vond vanaf de rechterkant invaller Kristófer Kristinsson, die met zijn hoofd voor de eerste voorsprong van Willem II van de avond zorgde. Twente had daar niet meer van terug, ondanks een slotoffensief.

Willem II voegt zich zo bij AZ, dat zich dinsdag ten koste van Vitesse plaatste voor de halve finale. Daar komt later op de woensdag Feyenoord of Fortuna Sittard bij en donderdag nog Ajax of SC Heerenveen.