FC Twente neemt afscheid van tweetal en zet Brama in wachtkamer

Reacties

Giovanni Troupée en Godfried Roemeratoe vertrekken na dit seizoen bij FC Twente. De opties in de contracten van het tweetal worden niet gelicht en hun verbintenissen zijn formeel opgezegd. Julio Pleguezuelo en Luca Everink blijven wel langer bij Twente, terwijl Wout Brama en Jesse Bosch moeten wachten op duidelijkheid.

FC Twente neemt afscheid van tweetal en zet Brama in wachtkamer
© Pro Shots

Troupée raakte in februari zijn basisplek kwijt aan nieuwkomer Joshua Brenet en kwam daarvoor tot twintig Eredivisie-wedstrijden. Twente huurde de rechtsback in het seizoen 2019/20 van FC Utrecht en nam hem vorige zomer transfervrij over. Na een jaar eindigt de samenwerking dus weer. Roemeratoe wordt dit seizoen verhuurd aan Willem II. De middenvelder had al weinig perspectief in De Grolsch Veste.

Pleguezuelo en Everink zijn volgend seizoen wel actief bij Twente. De Spanjaard staat voor zijn vierde jaargang bij de Tukkers. De verdediger knokte zich terug van een zware knieblessure en stond de afgelopen weken in de basis toen Mees Hilgers geblesseerd moest toekijken. Everink wordt gezien als talentvolle optie op de rechtsbackpositie.

Of Twente ook doorgaat met clubicoon Brama en Bosch is nog niet duidelijk. De aflopende contracten van het tweetal zijn formeel per 1 april opgezegd, zoals de cao dat voorschrijft. Twente gaat nog met de middenvelders in gesprek. Het contract van Brenet loopt eveneens komende zomer af, maar hoeft niet per 1 april formeel te worden opgezegd.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.