Brenet noemt FC Twente 'geschenk uit de hemel' en gaat in op zijn toekomst

Reacties

Joshua Brenet is sinds zijn komst bij FC Twente een opvallende verschijning. De tweevoudig international maakte in januari zijn entree in Enschede en scoorde al twee keer in zes optredens voor de formatie van trainer Ron Jans.

Brenet noemt FC Twente 'geschenk uit de hemel' en gaat in op zijn toekomst
© Pro Shots

Brenet, die transfervrij overkwam van 1899 Hoffenheim, voelde zich al snel op zijn plek bij Twente, vertelt hij tegen Voetbal International. Eerder deze maand maakte de ex-speler van PSV en Vitesse de winnende goal voor de Tukkers in de uitwedstrijd tegen AZ.

'Tijdens de gesprekken met de club kwam naar voren dat ik me vooral op de linksbackpositie moest richten, want daar hadden ze alleen Smal nog over. Aan de rechterkant waren al twee opties. Maar ze wisten van me dat ik ook op rechts uit de voeten kan, dat is mijn voordeel. Tijdens oefenwedstrijden speelde ik ook als linksback, nu sta ik op rechts. Het maakt mij niet veel uit. Zolang ik maar speel', zegt Brenet.

Toekomstplan
De vleugelverdediger heeft een contract tot het einde van het seizoen in De Grolsch Veste. 'FC Twente is heel tevreden en is al bezig met mijn zaakwaarnemer te bespreken of er een langere samenwerking in zit. Ik ben daar nog niet zo mee bezig. Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd. Dat klinkt als een cliché, maar ik heb maandenlang niet naar een wedstrijd toegeleefd. Nu merk ik hoe fijn dat is. Ik kijk hoe ik me in de zomer voel. We hebben samen besloten voor een half jaar te tekenen en het ziet er nu goed uit', aldus Brenet.

'Ik ben dankbaar voor de kans die Twente me heeft geboden. De club heeft ook een risico genomen, want ik had al maanden niet op het hoogste niveau gespeeld. Ik voel me goed en Twente gaat misschien Europees voetbal spelen. Dan is het misschien beter om gewoon hier te blijven. Ik denk er zeker over na. Toch heb ik ook het gevoel dat mijn avontuur in het buitenland nog niet voorbij is. Het is op een vervelende manier ten einde gekomen, maar ik zou het in de toekomst graag nog eens proberen', besluit Brenet, die met PSV drie keer landskampioen werd.

Lees hieronder het volledige interview met Joshua Brenet over zijn eerste maanden bij FC Twente. Daarin blikt de vleugelverdediger ook terug op zijn transfer naar 1899 Hoffenheim, zijn samenwerking met Julian Nagelsmann en zijn korte periode bij Vitesse.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.