Willem II verlost Roemeratoe van uitzichtloze situatie bij FC Twente

Reacties

Godfried Roemeratoe maakt het seizoen op huurbasis af bij Willem II. De 22-jarige middenvelder van FC Twente kwam in Enschede niet meer in de plannen voor, de Tilburgers bieden nu uitkomst en hebben ook een optie tot koop bedongen.

Willem II verlost Roemeratoe van uitzichtloze situatie bij FC Twente
© Pro Shots

De geboren Zeeuw speelde sinds zijn vijftiende in de jeugdopleiding van FC Twente, hij maakte aan het einde van het seizoen 2018/19 zijn debuut in het eerste elftal. Dat was nog in de Keuken Kampioen Divisie. Een jaar later kwam hij in de Eredivisie tot vijftien optredens, waarna hij vorig seizoen vaak basisspeler was. Hij stond 25 keer in de basis en viel nog eens 5 keer in.

Roemeratoe is nu echter slachtoffer geworden van de renovatie in Enschede. Voor het middenveld werden onder anderen Michel Vlap en Michal Sadílek binnengehaald. Mede om die reden zat Roemeratoe in de eerste twee competitieduels van dit seizoen (2-1 verlies bij Fortuna Sittard en 1-1 tegen Ajax) negentig minuten op de bank.

Willem II (dat zondag nog verrassend met 0-3 won bij Vitesse) verlost hem nu van zijn uitzichtloze sitiuatie. De verdedigend ingestelde middenvelder moet in Tilburg de concurrentie aangaan met spelers als Wesley Spieringhs, Driess Saddiki en aanvoerder Pol Llonch.

Op de website van zijn nieuwe werkgever reageert hij verheugd op de overstap. 'In de voorbereiding raakte ik licht geblesseerd en haalde FC Twente nieuwe spelers. Ook begon ik aan mezelf te merken dat ik toe was aan een nieuwe stap, een nieuwe club en stad. Willem II is de perfecte kans voor mij.'

Iets meer dan twee jaar geleden hadden we dit uitgebreide interview met Godfried Roemeratoe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.