Willem II trakteert Vitesse in eigen huis op pijnlijke nederlaag

Reacties

Vitesse is in de aanloop naar de return tegen Anderlecht tegen een flinke sof aangelopen. Willem II pakte de punten in Arnhem.

Willem II trakteert Vitesse in eigen huis op pijnlijke nederlaag
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 3
Willem II
Willem II

Oussama Tannane en Riechedly Bazoer vormen een aanhoudende bron van onrust bij Vitesse. De twee vedettes van afgelopen seizoen hebben hun zinnen gezet op een volgende stap, maar die gewenste transfer is er (nog) niet van gekomen. Voor trainer Thomas Letsch is het schipperen.

Met het oog op de return tegen Anderlecht in de jacht op Conference League-succes gunde de Duitser Bazoer rust, terwijl de getergde Tannane juist aan de aftrap kwam. De wisselingen – ook Eliazar Dasa, Yann Gboho en Nicolai Frederiksen begonnen op de bank – bleven niet zonder (negatieve) gevolgen.

Na 45 teleurstellende minuten keek Vitesse tegen een 0-2 achterstand aan. Kwasi Wriedt en Ché Nunnely profiteerden in de eerste helft dankbaar van halfslachtig verdedigen van de Arnhemse gastheren.

Daarmee poetste Willem II met succes het chagrijn van afgelopen week weg. Want ook in Tilburg was er rumoer. Doelman Robbin Ruiter kreeg de nodige kritiek na de afstraffing tegen Feyenoord, zag met Timon Wellenreuther een concurrent naar Tilburg komen en was in Arnhem een opvallende afwezige. Trainer Fred Grim had ervoor gekozen Ruiter niet mee te nemen naar Gelredome, waar Wellenreuther het Tilburgse doel verdedigde.

De Duitse doelman werd in de eerste helft één keer echt op de proef gesteld. Enkele minuten na rust maakte hij met een onorthodoxe redding de inzet van de doorgebroken Loïs Openda ongedaan om met zijn vervolgactie ten opzichte van de spits Vitesse tot vergeefse penaltyclaims te verleiden.

De hernieuwde Arnhemse dadendrang was het resultaat van nieuw elan, dat mede was ingegeven door de entree van Dasa, Gboho en Frederiksen. Die laatste dacht na ruim een uur voor de aansluitingstreffer te hebben getekend op aangeven van Openda. De VAR zette een streep door de goal vanwege buitenspel van de Belgische aangever.

Het getoonde herstel bleek te mager om de opgelopen schade te repareren. Ook met Bazoer voor Tannane bleef een Arnhemse goal achterwege. De 0-3 van de net koud ingevallen Wesley Spieringhs in de 83ste minuut maakte nog duidelijker dat er nog werk aan de winkel is voor Letsch op weg naar de return tegen Anderlecht.

Vitesse Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

'Bazoer en Tannane overwegen te blijven als Vitesse zich plaatst'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.