Vitesse verspeelt voorsprong in spektakelstuk bij Anderlecht

Oussama Tannane heeft bij zijn rentree bij Vitesse meteen van zich laten horen. Hij leek als invaller het winnende doelpunt in de Conference League-ontmoeting te maken bij Anderlecht, maar in blessuretijd maakte Yari Verschaeren er 3-3 van. In de blessuretijd miste Lior Refaelov nog een strafschop.

Eli Dasa maakte voor Vitesse ook een geweldig doelpunt. Nikolai Frederiksen was verantwoordelijk voor het andere doelpunt voor de ploeg van Thomas Letsch. Benito Raman bracht Anderlecht twee keer op voorsprong.

Vitesse moest het in Brussel vanwege een schorsting stellen zonder Loïs Openda. Million Manhoef en Danilho Doekhi kampten met blessures. Riechedly Bazoer stond ondanks zijn wens om te vertrekken uit Arnhem wel gewoon weer in de basis. Tannane wacht ook op een vertrek, maar zat wel weer bij de selectie.

Raman
Het ging voor de Arnhemmers al snel mis. Raman kon van dichtbij profiteren nadat de bal door matig verdedigen bleef hangen in de verdediging van Vitesse. Toen waren er pas tien minuten gespeeld.

Oussama Darfalou, die in de punt van de aanval begon, was de eerste Vitesse-speler die echt gevaarlijk werd. Een uitstekende voorzet vanaf de linkerkant van Maximilian Wittek belandde op het hoofd van Darfalou. Hij kon de kopbal te weinig richting en kracht meegeven, waardoor de bal voor Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge was.

Raket
Dasa zorgde daarna direct voor het hoogtepunt van de avond. De rechtsback van Vitesse kreeg de bal na een naar de zijkant verwerkt schot voor zijn voeten. Dasa haalde verwoestend uit en de bal belandde in de bovenhoek: 1-1.

De 2-1 liet niet lang op zich wachten. Raman werd op zijn wenken bediend door Francis Amuzu en kon tien minuten voor rust binnentikken. De spits kreeg snel de kans om zijn hattrick compleet te maken, maar raakte de paal.

Gelijkmaker
Ondanks de achterstand kwam de ploeg van Letsch steeds beter in de wedstrijd. Het resulteerde heel snel na rust al in de gelijkmaker. Frederiksen kon uit de draai uithalen en binnenschieten.

Tannane
Joshua Zirkzee, die onzichtbaar was in het duel, werd na zo'n zeventig minuten naar de kant gehaald. Een andere invaller,  Tannane, leek daarna de held te worden bij Vitesse. Na knullig balverlies van Wesley Hoedt kon de invaller richting Van Crombrugge. Met zijn linker stuurde hij de bal de linkerhoek in: 2-3.

Het leverde geen overwinning op. Yari Verschaeren schoot de 3-3 bij de eerste paal knap binnen, maar kreeg van de Vitesse-verdediging wel ruim de gelegenheid om dat te doen. In de absolute slotfase kreeg de thuisploeg zelfs nog een strafschop na een overtreding van Matus Bero. Lior Refaelov schoot de bal tegen de lat waardoor Vitesse ontsnapte en nog een prima uitgangspositie heeft voor de return in Arnhem.