Fortuna-invaller beleeft droomdebuut en doet vernieuwd Twente pijn

Reacties

Fortuna Sittard heeft bij de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen gewonnen van FC Twente. Invaller Toshio Lake groeide in de tweede helft uit tot de uitblinker met een goal en een assist.

Fortuna-invaller beleeft droomdebuut en doet vernieuwd Twente pijn
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Bij zowel Fortuna als Twente waren er deze zomer de nodige mutaties. Vooral bij de bezoekers stonden er veel nieuwe namen in de basis, onder wie doelman Lars Unnerstall, Robin Pröpper en Ricky van Wolfswinkel. Na een wat gezapig begin was het Twente dat de eerste kansen kreeg via Van Wolfswinkel en Giovanni Troupée, maar de bal ging er niet in.

Van Wolfswinkel kreeg het vervolgens nog aan de stok met Fortuna-trainer Sjors Ultee, nadat de spits van Twente een overtreding zou hebben begaan. Er ontstond een opstootje, waarna Van Wolfswinkel, Mats Seuntjens, Ultee en Twente-trainer Ron Jans een gele kaart kregen van arbiter Jochem Kamphuis. Even later sloeg Van Wolfswinkel toe. Gijs Smal gaf de bal vanaf de linkerkant voor, Queensy Menig tikte door op Van Wolfswinkel en de spits schoot raak.

Fortuna knokte zich daarna terug. Unnerstall had een antwoord op een inzet van Samy Baghdadi en een voorzet van Emil Hansson kwam in de tweede helft niet bij een medespeler. Uiteindelijk viel de 1-1 na een uur. Invaller Toshio Lake had een splijtende pass in huis op Seuntjens, die zich onttrok aan twee verdedigers van Twente en afrondde.

Lake, die door Fortuna in de zomer werd overgenomen van Feyenoord en in de Onder-21 zou gaan spelen, beleefde een droomavond. Na tachtig minuten zorgde de twintigjarige aanvaller voor de 2-1. Tesfaldet Tekie bediende Lake, die met zijn rechtervoet raak schoot. Zo werd het een avond om nooit te vergeten voor de speler die door personele problemen bij Fortuna mocht invallen. Voor Twente, waar Michel Vlap en Michal Sadílek nog invielen, leek het een herhaling van de tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen. Toen verspeelden de Tukkers keer op keer punten.

Fortuna Sittard Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.