Jans heeft steeds meer te kiezen na opvallende transferzomer FC Twente

Reacties

FC Twente begint zaterdag na een roerige transferzomer aan het nieuwe seizoen. De Tukkers gaan op bezoek bij Fortuna Sittard en doen dat met een flink aantal nieuwelingen. Trainer Ron Jans heeft de zure nasmaak van het afgelopen seizoen al weggespoeld.

Jans heeft steeds meer te kiezen na opvallende transferzomer FC Twente
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Twente imponeerde in de eerste seizoenshelft nog in de Eredivisie, maar zakte daarna compleet weg. De ploeg van Jans won in de tweede seizoenshelft nog maar twee keer. 'Vorig seizoen hebben we achter ons gelaten. De selectie is op veel plekken gewijzigd en iedereen is ontzettend gemotiveerd om het seizoen goed te starten', geeft Jans aan op de clubsite van Twente.

'We kijken ondanks enkele vervelende blessures terug op een goede voorbereiding, waarbij we ons met name in de ‘grote’ wedstrijden tegen Arminia Bielefeld, Venezia FC en Lazio Roma prima hebben laten zien', vervolgt Jans. 'Het waren duels met weinig doelpunten. Dat geeft aan dat het team organisatorisch heel aardig in elkaar steekt en dat we voorin wat vaker de trekker moeten overhalen.'

Technisch directeur Jan Streuer draaide overuren. Hij haalde liefst elf spelers naar Enschede, waaronder Václav Cerny die al werd gehuurd van FC Utrecht. Ook Ricky van Wolfswinkel, Robin Pröpper, Lars Unnerstall en huurling Michel Vlap maakten de overstap naar Twente. Met de aanstaande komst van Denilho Cleonise, die al op proef was bij Twente, lijken de Tukkers klaar op de transfermarkt.

'We hebben door hun komst meer mogelijkheden', gaat Jans verder. 'Daarnaast keert een aantal geblesseerde jongens binnenkort weer terug bij de selectie. Dat zal de concurrentie doen toenemen en dat is natuurlijk wat je wilt als trainer. Morgen gaan we zien hoe het team ervoor staat. De opstelling zal niet veel afwijken van die tegen Lazio, hooguit op twee posities. De kracht van Fortuna is nog lastig in te schatten. Zij hebben enkele blessures en een schorsing, daarnaast hoorde ik dat een speler nog niet speelgerechtigd is. We zijn voorbereid en bovendien moeten we vooral naar onszelf kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.