Twente neemt revaliderende Cerny definitief over van Utrecht

Reacties

Václav Cerny blijft bij FC Twente. De Tukkers hebben met FC Utrecht overeenstemming bereikt over een transfer van de 23-jarige aanvaller, die momenteel herstelt van een kruisbandblessure. Twente huurde Cerny afgelopen seizoen al van Utrecht. De buitenspeler tekende voor twee jaar in Enschede met een optie op nog eens twee seizoenen.

Twente neemt revaliderende Cerny definitief over van Utrecht
© Pro Shots

In de zoektocht naar speeltijd trok Cerny vorig seizoen op huurbasis naar Twente, waar hij zijn goede vorm terugvond en belangrijk was met goals en assists. In januari ging het gruwelijk mis met de Tsjech, die in de wedstrijd tegen Ajax een verkeerde beweging maakte en de kruisband van zijn linkerknie afscheurde. Sindsdien werkt hij aan zijn herstel.

Cerny gaf in april tegenover Voetbal International al aan dat hij een langer verblijf bij Twente wel zag zitten. 'Hoe ik hier word gezien en de mensen die ik spreek, dat voelt goed. Twente is een fantastische club, maar ik sta onder contract in Utrecht. Ik focus me nu op mijn blessure, die staat op nummer één. Voor het eerst sinds mijn vorige blessure ging het sportief echt goed met me.'

De aanvaller speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax, maar mede door een eerdere kruisbandblessure bleef een doorbraak uit. De Amsterdammers namen Cerny in 2014 over van het Tsjechische FK Pribram. Zijn overstap naar FC Utrecht in 2019 werd niet zo succesvol als Cerny had gehoopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.