Ongeïnspireerd Ajax loopt laat schade op bij FC Twente

Reacties

Ondanks het stroperige spel leek Ajax zondag lange tijd op weg naar een krappe overwinning bij FC Twente, maar met een verwoestende uithaal deed Robin Pröpper de Amsterdammers in de absolute slotfase pijn.

Ongeïnspireerd Ajax loopt laat schade op bij FC Twente
FC Twente
FC Twente
1 - 1
Ajax
Ajax

Nog voor het eerste fluitsignaal had geklonken, lieten de supporters van FC Twente zich gelden. Boven Vak-P doemde een levensgroot spandoek op met de tekst 'Circus FC Twente', dat op een symbolische manier verwees naar het feit dat er weer publiek welkom is in de Grolsch Veste. De 20.000 toeschouwers zagen dat Ajax-trainer Erik ten Hag opnieuw een basisplaats had ingeruimd voor Steven Berghuis. Dat betekende dat Antony bij zijn terugkeer in de wedstrijdselectie op de bank begon.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waar Ajax tijdens de seizoensouverture tegen NEC uit de startblokken schoot met vier goals binnen twintig minuten, bleek FC Twente een tegenstander van een ander kaliber. De Tukkers zorgden met een kopbal van Michel Vlap en een schotje van voormalig Ajacied Queensy Menig zelf voor het eerste gevaar. Tussendoor leek Dusan Tadic een grote kans voor Sébastien Haller in te leiden, maar de aanvoerder gaf Robin Pröpper gelegenheid om in te grijpen.

Álvarez
Ondanks het vele balbezit lukte het Ajax niet om over te schakelen naar een hogere versnelling. De bezoekers mochten bovendien niet klagen dat scheidsrechter Dennis Higler een tik van Edson Álvarez op het achterhoofd van Michal Sadílek onbestraft liet. De Twente-aanhang schreeuwde om een rode kaart, maar de VAR besloot Higler niet naar de kant te roepen. Uitgerekend Álvarez liet op slag van rust de grootste kans voor Ajax noteren. De kopbal van de 23-jarige Mexicaan bracht Lars Unnerstall echter niet in verlegenheid.

Vlak na rust gaf Vlap opnieuw een serieuze waarschuwing af, maar het was Ajax dat vervolgens op enigszins fortuinlijke wijze op voorsprong kwam. Een voorzet van Daley Blind belandde via de hak van Pröpper op de paal, waarna Haller van dichtbij kon binnenwerken (0-1). Voor de Franse spits was het zijn elfde doelpunt in zijn laatste vijftien competitieduels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mede dankzij het stugge FC Twente bleef het spel van Ajax na het openingsdoelpunt stroperig. Vrijwel uit het niets kreeg Haller na ruim een uur spelen een uitgelezen mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar de aanvaller vergat zijn tweede treffer van de middag te laten aantekenen. Op aangeven van Noussair Mazraoui knikte hij de bal naast het doel van Unnerstall. Met Antony voor Berghuis en Devyne Rensch voor Ryan Gravenberch bracht Ten Hag vervolgens fris bloed in de ploeg, terwijl bij Twente Denilho Cleonise voor het eerst zijn opwachting maakte.

Pröpper
In de jacht op de gelijkmaker probeerde de thuisploeg in de slotfase wat verder van het eigen doel te spelen, maar Maarten Stekelenburg leek zich weinig zorgen meer te hoeven maken. Tot Pröpper vier minuten voor tijd ineens toesloeg. De Twente-aanvoerder kreeg een afvallende bal voor zijn voeten, dacht niet na en haalde verwoestend uit (1-1). Ajax schrok wakker en ging in de laatste minuten dringend op zoek naar de winnende treffer, maar Unnerstall hield zijn doel schoon. Menig kreeg in blessuretijd zelfs nog een kans om Twente drie punten te bezorgen, maar de aanvaller produceerde een afzwaaier.

Het gelijkspel levert de ploeg van Ron Jans het eerste punt van dit seizoen op, terwijl Ajax na twee duels op vier punten staat. De Tukkers gaan volgende week op bezoek bij promovendus SC Cambuur, Ajax neemt het in de Johan Cruijff Arena op tegen Vitesse.

FC Twente Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.