FC Twente haalt Brenet terug naar Eredivisie

Reacties

FC Twente gaat zich op Deadline Day versterken met Joshua Brenet. De 27-jarige verdediger komt over van 1899 Hoffenheim, waar hij al langer niet meer in de plannen voorkwam.

FC Twente haalt Brenet terug naar Eredivisie
© Pro Shots

Berichtgeving van Tubantia over Brenet wordt door bronnen rond de club bevestigd. Bij Twente mag Brenet zich laten zien. Hij kan op beide backposities uit de voeten. Bij PSV speelde hij als rechtsback en als linksback. Twente zocht na het vertrek van Jayden Oosterwolde naar Parma naar een extra optie als linksback naast Gijs Smal. Michal Sadílek kan daar ook spelen, maar Twente ziet hem liever op het middenveld.

Brenet biedt trainer Ron Jans daarnaast een extra optie op de rechtsbackpositie, waar Giovanni Troupée de eerste keus is. De talentvolle Luca Everink is zijn stand-in, maar hij keek eerder dit seizoen al toe met een blessure en is ook nu uit de roulatie.

De verwachting is dat Brenet tot het einde van het seizoen wordt gehuurd. Daarna loopt zijn contract met Hoffenheim af. De Duitse club verhuurde hem in 2020 nog aan Vitesse in het seizoen dat door het coronavirus vroegtijdig werd afgebroken.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.