FC Groningen dient tiental RKC'ers pas laat de nekslag toe

RKC Waalwijk heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen met 4-1 verloren. Een geflatteerde uitslag, zeker omdat het na negentig minuten nog 2-1 stond. De ploeg van trainer Erwin Koeman kwam al vroeg met tien man te staan, maar ging ondanks dapper weerwerk toch onderuit.

De eerste mogelijkheid was voor Nick van der Velden. Dankzij een zweefduik van doelman Jan Seda bleef een achterstand nog uit voor RKC. Het was een van de spaarzame hoogtepunten in de openingsfase van de wedstrijd. Groningen had meer balbezit, maar tot écht gevaarlijke momenten kon de ploeg niet komen.

Het dieptepunt voor RKC Waalwijk kwam toen Jonas Ivens, ironisch genoeg ex-speler van Groningen, met een gestrekt been bij Género Zeefuik inkwam. Het leverde Ivens een rode kaart op. Voor Zeefuik was het zijn eerste basisplaats van dit seizoen.

Met tien man kreeg RKC wel nog een grote kans. Een snoeihard schot vanaf de zijkant van Rémy Amieux belandde tegen de paal, ook omdat de hoek vanwaar de Fransman schoot weinig mogelijkheden tot een doelpunt bood.

Voorsprong
Met tien man hielden de Waalwijkers het tot de 68ste minuut vol. Met een korte pass bediende Zeefuik Van der Velden, die Groningen met een fraai geplaatst schot de voorsprong bezorgde. RKC had vervolgens nauwelijkse tijd om even bij te komen van de achterstand, of de 2-0 stond al op het scorebord. Na een klutssituatie in het strafschopgebied was het voor Zeefuik geen al te lastige opgave om de bal binnen te koppen.

En zo leek het een loodzware avond voor RKC te worden, totdat aanvaller Aurélien Joachim de bal ineens voor de voeten kreeg. Verwoestend haalde de Luxemburger uit, maakte daardoor de aansluitingstreffer en bracht de Waalwijkers weer terug in de wedstrijd.

In de laatste twintig minuten zette RKC aan, maar het elftal kreeg het niet voor elkaar om met een punt uit Groningen te vertrekken. Diep in de blessuretijd vielen zelfs nog de 3-1 en de 4-1, gemaakt door respectievelijk Krisztian Adorjan en Michael de Leeuw. De Trots van het Noorden stapte daardoor met drie punten van het veld, iets wat in de vorige vier wedstrijden niet gebeurde. RKC blijft in de onderste regionen van de Eredivisie staan, terwijl Groningen subtopper is.